Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021

Πρώην σύζυγος καταδικάστηκε σε 6 μήνες φυλάκιση για ενδοοικογενειακή απειλή

 Η υπόθεση με «πρωταγωνιστές» έναν 45χρονο άνδρα και την πρώην σύζυγό του εκδικάστηκε χθες στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας Ένα ακόμη επεισόδιο ενδοοικογενειακής βίας απασχόλησε τις δικαστικές αίθουσες με «πρωταγωνιστή» έναν 45χρονο, εναντίον του οποίου είχε καταθέσει μήνυση η πρώην σύζυγος του.

Η υπόθεση εκδικάστηκε χθες στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας. Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισε ένας 45χρονος άντρας. Κλήθηκε να αντιμετωπίσει τις κατηγορίες που του είχε προσάψει η πρώην σύζυγος του «για ενδοοικογενειακή βία και απειλή».

Το πρώην ζευγάρι που έχει αποκτήσει μαζί μια κόρη η οποία σήμερα είναι έξι ετών, έχει χωρίσει εδώ κι αρκετό καιρό, ωστόσο, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της μηνύτριας, συνέχιζαν να διατηρούν σεξουαλικές επαφές. Παρ’ όλα αυτά, όπως είπε η ίδια στο δικαστήριο, η συνύπαρξη τους, κάτω από την ίδια στέγη, ήταν αδύνατο να συνεχιστεί κι’ αυτό εξαιτίας του ευέξαπτου χαρακτήρα του πρώην συζύγου της.

«Μετά το διαζύγιο, ξαναβρεθήκαμε ερωτικά πολλές φορές, όμως υπήρχαν πολλές διαφωνίες που αφορούσαν στην διαπαιδαγώγηση του παιδιού και οδηγούσαν σε βίαια ξεσπάσματα» είπε χαρακτηριστικά. Για παράδειγμα, σε ανύποπτη στιγμή κι ενώ ο πρώην σύζυγος της μιλούσε με την κόρη του μέσω βιντεοκλήσης, προκλήθηκε μια αψιμαχία μεταξύ εκείνου και της πρώην συζύγου του.

«Τότε μου είπε, άνοιξε την κάμερα αλλιώς θα σε σκοτώσω» κατέθεσε η πρώην σύζυγος του στο δικαστήριο, επισημαίνοντας ότι τέτοιου είδους απειλές έχουν επαναληφθεί αρκετές φορές κατά το παρελθόν.

Στο ερώτημα της έδρας, αν φοβήθηκε κι αν ένοιωσε να απειλείται η ζωή της, η μηνύτρια απάντησε ότι και φοβήθηκε για την σωματική της ακεραιότητα και αισθάνθηκε απειλή. Σε ένα δεύτερο ερώτημα της έδρας, αν θεωρεί ότι η ποινική καταδίκη θα διευκόλυνε την σχέση τους ως προς το συμφέρον του τέκνου, η μηνύτρια απάντησε: «Η αλήθεια είναι ότι ο στόχος μου είναι να υπάρχει καλή επικοινωνία μεταξύ πατέρας και κόρης, κάτι το οποίο θέλει και το ίδιο το παιδί. Όμως επειδή υπάρχουν πολλές διαφωνίες για διάφορα ζητήματα και κυρίως σε ότι έχει να κάνει με την διαπαιδαγώγηση της κόρης μας, ο κατηγορούμενος καταφεύγει σε απειλές εναντίον μου».

Από την πλευρά του, ο πρώην σύζυγος της, είπε ότι δεν επιθυμεί να έχει την οποιαδήποτε σχέση μαζί της ενώ αρνήθηκε τα όσα του προσάπτει. Όμως το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο, επιβάλλοντας του ποινή φυλάκισης 6 μηνών με τριετή αναστολή. Ο πρώην σύζυγος της ενημέρωσε το δικαστήριο πως πρόκειται να ασκήσει έφεση επί της πρωτόδικης αποφάσεως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου