Σάββατο 25 Ιουλίου 2020

Πριγκίπισσα Βεατρίκη: Οι πρώτες φωτογραφίες του μυστικού γάμου της


Η εγγονή της βασίλισσας Ελισάβετ παντρεύτηκε την Παρασκευή τον 36χρονο μεγιστάνα του real estate, Εντοάρντο Μαπέλι Μότζι, σε μια κλειστή τελετή με μόνο 20 προσκεκλημένους
παρόντες - Το νυφικό της, το είχε φορέσει σε επίσημη εμφάνισή της πριν 58 χρόνια η 94χρονη βασίλισσα, στην πρεμιέρα της ταινίας «Λόρενς της Αραβίας» στο Λονδίνο

Πριν από λίγες ώρες το παλάτι του Μπάκιγχαμ, έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες από την τελετή γάμου της πριγκίπισσας Βεατρίκης με τον αγαπημένο της Εντοάρντο Μαπέλι Μότζι.

Στη μία από τις δύο φωτογραφίες απαθανατίστηκε το νεόνυμφο ζευγάρι κατά την έξοδό του από το στολισμένο με άνθη βασιλικό παρεκκλήσι των Αγίων Πάντων στο κάστρο του Ουίνδσορ.

Ενώ στην άλλη φωτογραφία πλάι στους νεόνυμφους -διατηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις λόγω κορωνοϊού- είναι η βασίλισσα Ελισάβετ με τον 99χρονο πρίγκιπα Φίλιππο. Μεγάλος απών από τις γαμήλιες φωτογραφίες, είναι ο πατέρας της νύφης, πρίγκιπας Άντριου, εν μέσω του σκανδάλου Τζέφρι Επστάιν και τη σύλληψη της Γκισλέϊν Μάξγουελ.


Η νύφη εμφανίστηκε με ένα vintage φόρεμα διακοσμημένο με διαμαντένιες λεπτομέρειες που είχε σχεδιάσει ο Νόρμαν Χάρτνελ για τη βασίλισσα Ελισάβετ, για την εμφάνισή της στην πρεμιέρα της ταινίας «Λόρενς της Αραβίας» στο Λονδίνο το 1962.

Ο σχεδιαστής είχε δημιουργήσει μάλιστα και το νυφικό της βασίλισσας Ελισάβετ αλλά και το στέμμα, όπως επίσης και το νυφικό της πριγκίπισσας Μαργαρίτας. Σύμφωνα με τη δήλωση του παλατιού, το νυφικό προσαρμόστηκε για την πριγκίπισσα Βεατρίκη από την προσωπική βοηθό και στιλίστρια της βασίλισσας, Άντζελα Κέλι και τον πιστό της μόδιστρο, Στιούαρτ Πάρβιν.


Η βασίλισσα Ελισάβετ δάνεισε επίσης την τιάρα που φορούσε η ίδια στον γάμο της με τον πρίγκιπα Φίλιππο, την οποία είχε δανείσει ξανά στην κόρη της, πριγκίπισσα Άννα, στον γάμο της.




Όπως έγινε γνωστό, το παλάτι του Μπάκιγχαμ, έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες της γαμήλιας τελετής με κάποια μικρή καθυστέρηση, καθώς δεν ήθελε να επισκιάσει την τελετή που έγινε την ίδια μέρα κατά την οποία η βασίλισσα Ελισάβετ έχρισε ιππότη τον 100χρονο βετεράνο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, σερ Τόμας Μουρ ο οποίος συγκέντρωσε 32 εκατ. λίρες για το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας (NHS), εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου