Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020

Βαρυμπόμπη: Έψαχναν χρυσάφι, βρήκαν τον θάνατο

Πώς το κυνήγι των χρυσών λιρών στοίχισε τη ζωή τους τρεις ομογενείς από το Καζακστάν - Πέθαναν από ασφυξία, πιθανόν από αναθυμιάσεις της γεννήτριας
Αποφασισμένοι να κάνουν την τύχη τους ήταν οι τρεις άτυχοι άνδρες, ομογενείς από το Καζακστάν, ηλικίας 47, 48 και 58 ετών, οι οποίοι βρέθηκαν νεκροί χθες τα ξημερώματα σε φρεάτιο βάθους 8 μέτρων, στο δάσος της περιοχής Φλόγα στη Βαρυμπόμπη. Ήταν πεπεισμένοι πως στα έγκατα της γης, θα έβρισκαν θαμμένες χρυσές λίρες, και μάλιστα πολύ κοντά στο Αδριάνειο υδραγωγείο με υπόγεια σήραγγα 25χλμ, το οποίο κατασκευάστηκε με εντολή του αυτοκράτορα Αδριανού τον 2ο αιώνα μ.Χ για να καλύψει τις ανάγκες υδροδότησης της Αθήνας.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών και τα ανευρεθέντα στοιχεία, οι άτυχοι άνδρες περνούσαν νύχτες ολόκληρες στο συγκεκριμένο σημείο ψάχνοντας τον αμύθητο θησαυρό. Από την έρευνα της αστυνομίας βρέθηκε μια σκάλα, μια γεννήτρια και ένας σωλήνας διοχέτευσης αερίων. Επίσης εντόπισαν γύρω από το φρεάτιο ρουχισμό των μελών της παρέας, κουβέρτες και υπολείμματα φαγητού.

Τα στελέχη της Πυροσβεστικής, τους βρήκαν σε βάθος 8 μέτρων. Οι άτυχοι άνδρες είχαν σκάψει κάθετα με το έδαφος δημιουργώντας ένα πηγάδι. Μαζί τους είχαν σχεδιαγράμματα, και σκοπός τους ήταν να φτάσουν σε σήραγγα όπου σύμφωνα με πληροφορίες πίστευαν ότι θα έβρισκαν χρυσές λίρες. Στο τέλος του πηγαδιού όπου είχαν σκάψει υπήρχε όντως μια σήραγγα. Τα μέχρι στιγμής στοιχεία δείχνουν ότι οι τρεις ομογενείς έσκαβαν χρησιμοποιώντας γεννήτρια, οι αναθυμιάσεις της οποίας τους οδήγησε σε ασφυκτικό θάνατο.
Επίσης εκτός από το φρεάτιο βάθους 8 μέτρων είχαν σκάψει και άλλα δέκα μέτρα σε οριζόντια θέση κάτω από τη γη. Απαντήσεις για την υπόθεση αναμένεται να δώσουν οι τρεις συλληφθέντες από την ομάδα των έξι ατόμων και οι οποίοι φαίνεται να ήταν έξω από το φρεάτιο. Το σημείο είναι αρκετά δύσβατο και όταν καλούσαν τους τρεις που έσκαβαν και εκείνοι δεν έδιναν απαντήσεις τότε φοβήθηκαν ότι κάτι κακό συμβαίνει. Χρειάστηκε να κατέβουν από το δύσβατο σημείο σε κεντρικό δρόμο και να καλέσουν την Πυροσβεστική.
Επίσης, τα στελέχη της Πυροσβεστικής βρήκαν και μια αυτοσχέδια αποθήκη με όλο τον εξοπλισμό της λαθρανασκαφής.



Εις βάρος των τριών ατομων που συνελήφθησαν έχει σχηματιστεί δικογραφία για παράνομη ανασκαφή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου