Πέμπτη 30 Ιουλίου 2020

Ο «τυφώνας» Covid-19 πλήττει τις ΗΠΑ: Κάθε λεπτό πεθαίνει ένας άνθρωπος

Τα στοιχεία αντανακλούν την τραγική πραγματικότητα: Κάθε λεπτό πεθαίνει ένας άνθρωπος στις ΗΠΑ από επιπλοκές της νόσου Covid-19 με τους νεκρούς να ξεπερνούν τις 150.000 από την έναρξη της πανδημίας.
Χθες, η χώρα του Ντόναλντ Τραμπ κατέγραψε 1.461 νέους θανάτους, αριθμός ρεκόρ σε μία ημέρα από τις 27 Μαίου (τότε οι νεκροί είχαν ανέλθει σε 1.484) , σύμφωνα με το Reuters.
Ο αριθμός των θανάτων από τον νέο κορωνοιό στις ΗΠΑ αυξάνεται ραγδαία τους τελευταίους δύο μήνες .

Ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων καταγράφεται στην Αριζόνα, την Καλιφόρνια, τη Φλόριντα και το Τέξας με τα νοσοκομεία να είναι υπερπλήρη. Η κατακόρυφη άνοδος των κρουσμάτων ανάγκασε τις αμερικανικές πολιτείες να κάνουν στροφή αφότου έκαναν επανεκκίνηση στην οικονομία τους επιβάλλοντας εκ νέου τοπικά lockdown.



Μέσα στον μήνα Ιούλιο, το Τέξας θρηνεί 4.300 θανάτους μέχρι στιγμής , η Φλόριντα 2.900 και την Καλιφόρνια, την πιο πυκνοκατοικημένη πολιτεία, 2.700 νεκρούς.

Κραυγή αγωνίας από τους γιατρούς στο Μαιάμι που δηλώνουν αβοήθητοι καθώς οι κλίνες όπως και ο ιατρικός εξοπλισμός δεν επαρκούν για τους ασθενείς .

Μόνο τον μήνα Ιούλιο, στη Φλόριντα έχουν καταγραφεί δέκα χιλιάδες κρούσματα ενώ μόνο χθες , οι νεκροί ανήλθαν στους 217, καταρρίπτοντας νέο ρεκόρ από την αρχή της πανδημίας στη χώρα.

Στη Νέα Υόρκη, ο κυβερνήτης της πολιτείας Άντριου Κουόμο διεύρυνε τον κατάλογο των πολιτειών τις οποίες έχει βάλει στη μαύρη λίστα .


Συνολικά 34 πολιτείες συγκαταλέγονται στη λίστα γεγονός που σημαίνει ότι, όσοι εισέρχονται στο «Μεγάλο Μήλο» από αυτές, θα μπαίνουν σε 14ημερη καραντίνα.

Από την πλευρά του, ο Ντόναλντ Τραμπ βλέποντας ότι χάνει τη... μπάλα αφού τα μέτρα που έχει υιοθετήσει για τον περιορισμό εξάπλωσης της νόσου δεν φαίνεται να αποδίδουν καρπούς και ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου, διερωτάται τον λόγο για τον οποίο ο «Τσιόδρας των ΗΠΑ», Άντονι Φάουτσι, είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην πατρίδα του ενώ ο ίδιος δεν είναι.
«Μην ξεχνάτε»... «ο ΄Αντονι Φάουτσι έχει ρόλο στην κυβέρνησή μου».

Οι δηλώσεις έρχονται την ώρα που μόνο το 42% των Αμερικανών εγκρίνουν τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται την πανδημία.
Η δημοσκόπηση των «Τhe Hill/Haris», που διεξήχθη από τις 24 έως τις 26 Ιουλίου, δείχνει ότι το 58% των συμπολιτών του του γυρίζει την πλάτη .
Το 81% των Ρεπουμπλικανών ψηφοφόρων επιθυμούν την παραμονή του στον Λευκό Οίκο.

Την ίδια ώρα, ο κορυφαίος επιδημιολόγος Άντονι Φάουτσι δηλώνει ότι οι Αμερικανοί θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο να φορούν προστατευτικά γυαλιά ή ασπίδα προσώπου για να αποτρέψουν τη διάδοση ή τη μόλυνσή τους από τη νόσο COVID-19.

«Εάν έχετε γυαλιά ή ασπίδα προσώπου, θα πρέπει να τα χρησιμοποιήσετε", δήλωσε ο κορυφαίος ειδικός στη δημοσιογράφο του ABC News,καθηγήτρια Τζένιφερ Αστον, κατά τη διάρκεια συνομιλίας τους μέσω του Instagram.

Εξήρε επίσης την αναγκαιότητα χρήσης μάσκας ενόψει και του φθινοπώρου: «Θα μας βοηθήσει όχι μόνο στον περιορισμό της εξάπλωσης της γρίπης αλλά και του νέου κορωνοιού»., τόνισε.

Μέχρι στιγμής, η πανδημία της νόσου Covid- 19 έχει προκαλέσει το θάνατο 667 χιλιάδων ανθρώπων παγκοσμίως ενώ τα κρούσματα αγγίζουν τα 17 εκατομμύρια, σύμφωνα με στοιχεία του Πανεπιστημίου Johns Hopkins.

Οι ΗΠΑ είναι η χώρα που έχει πληγεί περισσότερο με περισσότερα από 4,3 εκατομμύρια καταγεγραμμένα κρούσματα και πάνω από 150.000 θανάτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου