Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020

Τουρκία - Ακάρ: Θα συναντηθούμε με τους Έλληνες – Προσπαθούμε να λύσουμε τα προβλήματά μας


Για επικείμενη συνάντηση με Έλληνες αξιωματούχους στην Άγκυρα, έκανε λόγο ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ.

«Περιμένουμε να έχουμε μια συνάντηση με τους Έλληνες γείτονες στην Άγκυρα τις επόμενες ημέρες. Προσπαθούμε να λύσουμε τα προβλήματά μας μ’ αυτές και άλλες παρεμφερείς συναντήσεις. Η δουλειά μας συνεχίζεται σ’ αυτή την κατεύθυνση», τόνισε χαρακτηριστικά, όπως μετέδωσε η εφημερίδα «Hurriyet».
Ο Τούρκος υπουργός Αμυνας, Χουλουσί Ακάρ, είχε νωρίτερα δηλώσει ότι η Αγκυρα ενημέρωσε τους Έλληνες συνομιλητές της πως είναι έτοιμη για την πραγματοποίηση της τέταρτης συνάντησης των αντιπροσωπειών των δυο χωρών στην Αγκυρα, στο πλαίσιο των επαφών για τα στρατιωτικά Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) που έχουν διακοπεί.

Παράλληλα επανέλαβε, την πάγια θέση του ότι είναι δικαίωμα της Τουρκίας να κάνει έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο, «στα πεδία που αδειοδότησε -όπως είπε- η "Τουρκική Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου", στις θαλάσσιες ζώνες δικαιοδοσίας της Τουρκίας, και να εργαζόμαστε για να τα αξιοποιήσουμε».



Πάντως την Πέμπτη, μιλώντας σε εκδήλωση του κατοχικού καθεστώτος στην Κύπρο, Ο ο Χουλουσί Ακάρ διεμήνυσε σε απειλητικό ύφος: «Να μην επιχειρήσει κανείς να μας επηρεάσει με οποιονδήποτε τρόπο ή να μας εμποδίσει με οποιονδήποτε τρόπο στο συγκεκριμένο θέμα. Διατυπώσαμε επανειλημμένως την αποφασιστικότητά μας στο θέμα αυτό. Και θα τα υλοποιήσουμε. Όλα όσα κάνουμε είναι νόμιμα, γίνονται σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας».

Ο Χουλουσί Ακάρ, βρέθηκε χθες κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα,. Όπως αναφέρει το τουρκικό πρακτορείο Anadoul, ο Ακάρ μαζί με την τουρκική διοίκηση Ενόπλων Δυνάμεων διενεργούσαν επιθεωρήσεις σε στρατεύματα στα σύνορα.

Ειδικότερα, ο τούρκος υπουργός, μαζί με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου, στρατηγό Γιασάρ Γκιουλέρ, τον Διοικητή Ουμίτ Ντουντάρ και τον Διοικητή των Εναερίων Δυνάμεων της Τουρκίας, Χασάν Κουσουκακγιούζ και τον Ναύαρχο Αντνάν Οζμπάλ πραγματοποιήσαν επιθεώρηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου