Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019

Κατάρρευση γέφυρας στην Τουλούζη: Τον οδηγό του φορτηγού αναζητούν οι γαλλικές Αρχές


Παραμένει άφαντος ο οδηγός - Το φορτίο που μετέφερε το φορτηγό μπορεί να υπερέβαινε
τους 19 τόνους, οι οποίοι ήταν το επιτρεπτό όριο Δικαστική έρευνα διέταξαν οι αρχές στη Τουλούζη μετά την κατάρρευση γέφυρας σήμερα το πρωί, μ' ένα φορτηγό κι ένα αυτοκίνητο να πέφτουν στον ποταμό Ταρν και μία 15χρονη κοπέλα να βρίσκει το θάνατο. Δεκάδες είναι οι τραυματίες, εκ των οποίων, οι δύο σε σοβαρή κατάσταση. Στο μεταξύ άφαντος παραμένει ο οδηγός του φορτηγού με τις αρχές να έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του.
Όπως μεταδίδει το γαλλικό δίκτυο « BFMTV», η κατάρρευση της γέφυρας στην Τουλούζη σημειώθηκε περίπου στις οκτώ το πρωί, ώρα Γαλλίας. Ένα φορτηγό κι ένα αυτοκίνητο έπεσαν στον ποταμό Ταρν με τα γαλλικά ΜΜΕ να εστιάζουν στα αίτια της κατάρρευσης της γέφυρας.
Ο δήμαρχος της περιοχής Mirepoix-sur-Tarn δήλωσε ότι πιθανότατα το φορτίο που μετέφερε το φορτηγό να μην ζύγιζε 19 τόνους, που ήταν το επιτρεπτό όριο, αλλά περισσότερο. Ο ίδιος τόνισε επίσης ότι, «δεν μπορούμε επίσης να υπολογίσουμε πόσοι άνθρωποι βρίσκονταν στη γέφυρα όταν κατέρρευσε».

Την ώρα που το φορτηγό διέσχιζε την γέφυρα, περνούσε κι ένα αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα: μία μητέρα με την 15χρονη κόρη της. Η νεαρή κοπέλα είναι νεκρή, όπως ανακοίνωσαν οι γαλλικές αρχές.

«Η γέφυρα δεν είχε κατασκευαστικό πρόβλημα, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές. Είχε κατασκευαστεί το 1935 και το 2003 είχαν γίνει εργασίες αναστήλωσης», όπως αναφέρει το γαλλικό δίκτυο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου