Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019

Smart - Mini

Η νέα γενιά μοντέλων της Smart θα έχει ένα διαφορετικό χαρακτήρα καθώς η εταιρία θα
προσπαθήσει να μιμηθεί το παράδειγμα της Mini αναζητώντας την επιτυχία που αυτή έχει γνωρίσει μετά την αναβίωση του κλασικού Mini.
Η πρόσφατη πώληση του μισού μεριδίου μετοχών της Smart από την Mercedes-Benz στην κινέζικη Geely φαίνεται πως είναι το πρώτο βήμα στα σχέδια επαναπροσδιορισμού της ταυτότητας της εταιρίας. Οι διάδοχοι των σημερινών Fortwo και Forfour αναμένονται το 2022 ενώ στη συνέχεια τα πλάνα της Smart περιλαμβάνουν την επέκταση της γκάμας με ένα μεγαλύτερο μοντέλο της Β κατηγορίας.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο περιοδικό Autocar ο επικεφαλής σχεδιασμού της Mercedes-Benz, Gorden Wagener σημείωσε πως η εταιρία θα προσπαθήσει να μιμηθεί την επιτυχία που γνώρισε η αναβίωση του θρυλικού Mini στη σύγχρονη εποχή. Το μυστικό σύμφωνα με τον ίδιο είναι η σέξι εμφάνιση, η σπορτίφ διάθεση και η διατήρησης της απλότητας του αυθεντικού μοντέλου χωρίς δραστική μεταβολή των διαστάσεων. Αυτές είναι λοιπόν οι βασικές αρχές που έχουν τεθεί στις συζητήσεις σχετικά με τα νέα μοντέλα της εταιρίας.






Πάντως μέχρι την έλευση της επόμενης γενιάς Smart, στόχος της εταιρίας είναι να βοηθήσει την εμπορική πορεία των σημερινών μοντέλων της. Σημαντικό ρόλο σε αυτό φαίνεται πως θα παίξουν οι ηλεκτρικές εκδόσεις του Smart και κυρίως στην αγορά της Κίνα όπου η ηλεκτροκίνηση έχει αποκτήσει μια ιδιαίτερα σημαντική δυναμική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου