Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019

Γενοκτονία των Αρμενίων - Σφοδρή αντίδραση από Άγκυρα: Καταδίκασε την απόφαση των ΗΠΑ η Εθνοσυνέλευση

Τουρκική οργή έχει πυροδοτήσει η ιστορική απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων των
ΗΠΑ που ενέκρινε με συντριπτική πλειοψηφία το ψήφισμα με το οποίο αναγνωρίζεται η Γενοκτονία των Αρμενίων. Από την πρώτη στιγμή η Άγκυρα εκδήλωσε την αντίδρασή της, με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, να κάνει λόγο για επονείδιστη απόφαση.
Η τουρκική εθνοσυνέλευση καταδίκασε, τώρα, το ψήφισμα της Βουλής των Αντιπροσώπων, αλλά και το νομοσχέδιο που προτείνει την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία.

Το κοινοβούλιο της Τουρκίας «μετά λύπης του καταδικάζει και απορρίπτει την υιοθέτηση εκ μέρους της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ορισμένων θέσεων για τη λεγόμενη γενοκτονία των Αρμενίων (…) παρά τις αντιρρήσεις ορισμένων μελών που έχουν σοφία και συνείδηση», ανέφερε το τουρκικό ψήφισμα.

Η απόφαση αυτή στηρίχθηκε από το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) και την αντιπολίτευση, δηλαδή το Λαϊκό Ρεπουμπλικανικό Κόμμα (CHP), το «Καλό» (IYI) κόμμα και το Κόμμα Εθνικής Δράσης (MHP).
Αναφορικά με τις κυρώσεις, η εθνοσυνέλευση ανέφερε ότι η απειλή επιβολής τους είναι «απλώς μια προσπάθεια να εκβιαστεί» η Άγκυρα.

«Η Τουρκία ουδέποτε υπέκυψε σε οποιονδήποτε εκβιασμό», τόνισε στην απόφασή της

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου