Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019

Βrexit: Τζόνσον και Φάρατζ δέχονται πιέσεις για συνεργασία στις εκλογές της 12ης Δεκεμβρίου

Ασφυκτικές πιέσεις δέχονται ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον και ο ηγέτης του
κόμματος «Brexit» Νάιτζελ Φάρατζ, προκειμένου να ενώσουν τις δυνάμεις τους δημιουργώντας μια ισχυρή συμμαχία που θα οδηγήσει τη χώρα εκτός Ε.Ε. στις 12 Δεκεμβρίου, ημέρα εκλογών.
Κι ενώ η χώρα κινείται σε προεκλογική τροχιά, ο βρετανικός Τύπος σχολιάζει πως η Βρετανία έχασε τελικά το στοίχημα του Χάλοουγιν.
«Σήμερα, 31η Οκτωβρίου, η Βρετανία θα έπρεπε να αποχωρήσει από την Ε.Ε», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το BBC.
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», οι Brexiteers των Tόρις, δηλαδή όσοι Συντηρητικοί επιθυμούν πάση θυσία την έξοδο της χώρας από την Ε.Ε., έχουν ζητήσει επανειλημμένως από τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον να τείνει χείρα φιλίας στον ηγέτη του κόμματος Brexit έτσι ώστε τα δύο κόμματα να κατέβουν ενωμένα στις εκλογές.
Για τον Μπόρις Τζόνσον θα είναι δύσκολη η... κατάκτηση της πλειοψηφίας στο κοινοβούλιο καθώς οι Remainers από τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν είναι λίγοι.

Για τον ένοικο της Ντάουνινγκ Στριτ θα ήταν πολύτιμη η ψήφος των υποστηρικτών του Νάιτζελ Φάρατζ καθώς έτσι θα μπορούσε να αποκτήσει πλειοψηφία στη βρετανική βουλή και το κόμμα των Συντηρητικών να περνάει με ευκολία τα νομοσχέδια που προωθεί.

Από την πλευρά του, ο ηγέτης του κόμματος «Brexit» Νάιτζελ Φάρατζ δηλώνει ότι η προεκλογική του εκστρατεία θα επικεντρωθεί στις ψήφους των ων Εργατικών, που επιθυμούν την έξοδο της Βρετανίας από την Ε.Ε.

Στόχος του Φάρατζ είναι η εκκαθάριση του βρετανικού κοινοβουλίου από τους Remainers, όσων τάσσονται υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ε.Ε, όπως εξηγεί σε γραπτό μήνυμα που έστειλε χθες στους υποστηρικτές του κόμματός του, αναφέρει η εφημερίδα «Daily Mail».



«Για το κόμμα μας είναι μεγάλη η πρόκληση που έχουμε στα χέρια μας για να εκκαθαρίσουμε το κοινοβούλιο από τους Remainers», γράφει, μεταξύ άλλων, στο μήνυμά του.

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι ο Φάρατζ εστιάζει στις ψήφους των Εργατικών Remainers, θα μπορούσε κάλλιστα να στερήσει από τον Τζόνσον την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, όπως υποστηρίζουν πολιτικοί αναλυτές στην βρετανική εφημερίδα «Daily Mail».

Οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες «Lib Dems» όπως και το Εθνικό Κόμμα της Σκωτίας «SNP», δύο κόμματα που τάσσονται κατά της αποχώρησης της Βρετανίας από την Ε.Ε, μπορούν να φρενάρουν το σχέδιο Τζόνσον που επιδιώκει με τις εκλογές της 12ης Δεκεμβρίου να έχει την ελευθερία κινήσεων στο βρετανικό κοινοβούλιο.

Από την πλευρά του, ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν προωθεί το προεκλογικό σύνθημα ότι το κόμμα του είναι το πραγματικό κόμμα του λαού και ότι θα κάνει τα πάντα για να καταπολεμήσει το σύστημα διαφθοράς στη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου