Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2019

Φρικτός θάνατος για ξεναγό: Τον τσίμπησαν δεκάδες σφήκες

Η επίθεση των εντόμων έγινε μπροστά στα μάτια των τουριστών που ξεναγούσε -
Οι διασώστες κατάφεραν να απομακρύνουν τη σορό του μετά από τέσσερις ημέρες
Στιγμές τρόμου έζησε ένα ζευγάρι Γάλλων τουριστών το περασμένο Σάββατο στην Ταϊλάνδη όταν είδαν δεκάδες σφήκες να επιτίθενται τόσο στους ίδιους όσο και στον ξεναγό τους, ο οποίος τελικά έπεσε νεκρός από τα τσιμπήματα.
Το ζευγάρι των Γάλλων περπατούσε σε δάσος στην περιοχή Τσιάνγκ Μάι στη βόρεια Ταϊλάνδη όταν, άγνωστο πώς, διατάραξαν μια σφηκοφωιλιά με αποτέλεσμα οι «ένοικοί» της να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ο 58χρονος ξεναγός Σαντσάι Φαοαρούμ φέρεται να γλίστρησε ενώ προσπαθούσε να διαφύγει με αποτέλεσμα δεκάδες σφήκες να τον τσιμπήσουν.
Την περιπέτεια των τριών αντιλήφθηκαν οι κάτοικοι κοντινού χωριού που άκουσαν τις κραυγές των Γάλλων που επίσης τσιμπήθηκαν από τις σφήκες με αποτέλεσμα να μεταφερθούν σε νοσοκομείο.
Οι διασώστες που επιχείρησαν λίγη ώρα μετά το περιστατικό να προσεγγίσουν τον 58χρονο δεν τα κατάφεραν καθώς η σορός του ήταν καλυμμένη από τις φονικές σφήκες του είδους vespa velutina.
«Επιχειρήσαμε να προσεγγίσουμε αλλά τρία από τα μέλη της ομάδας τσιμπήθηκαν. Οπότε κάναμε νέα σχέδια χρησιμοποιώντας στολές πυροσβεστών και τελικά ανασύραμε τη σορό» δήλωσε εθελοντής, μέλος της ομάδας που κατάφερε να απομακρύνει τη σορό τέσσερις ημέρες μετά την επίθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου