Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019

Μητσοτάκης στην Κίνα: Ποιοι Έλληνες επιχειρηματίες θα συνοδέψουν τον πρωθυπουργό;

Εκπρόσωποι περισσοτέρων από 60 ελληνικών επιχειρήσεων, από τους πιο δυναμικούς
κλάδους της οικονομίας, συνοδεύουν τον πρωθυπουργό στην Σανγκάη όπου η Ελλάδα είναι τιμώμενη χώρα στην China International Import Expo 2019
Μια φιλόδοξη και πολυπληθής επιχειρηματική αποστολή ετοιμάζει βαλίτσες για να συνοδέψει τον πρωθυπουργό στην Κίνα. Στην αποστολή θα συμμετάσχουν περισσότερες από 60 ελληνικές επιχειρήσεις, που εκπροσωπούν δυναμικούς κλάδους της οικονομίας, όπως η ενέργεια, ο τουρισμός, η ναυτιλία και η αγροδιατροφή. Το ταξίδι του πρωθυπουργού έχει πολιτική, αλλά και επιχειρηματική διάσταση καθώς συμπίπτει με μια από τις πιο σημαντικές εκθέσεις παγκοσμίως: την China International Import Expo (CIIE) 2019.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που αναχωρεί για την Σανγκάη αύριο το απόγευμα, θα έχει ιδιαίτερη συνάντηση με τον πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ, ενώ η ελληνική πλευρά θα διοργανώσει στις 4 Νοεμβρίου business forum με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού, όπου θα παρευρίσκονται υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της κινεζικής κυβέρνησης καθώς και κορυφαία στελέχη μεγάλων κινεζικών επιχειρήσεων.

Η Ελλάδα τιμώμενη χώρα στη Σανγκάη
Η Ελλάδα είναι μία από τις τρεις τιμώμενες χώρες στην έκθεση της Σανγκάης και στη διάρκειά της έχουν προγραμματιστεί να λάβουν χώρα κατ’ ιδίαν συναντήσεις Ελλήνων επιχειρηματιών με 200 και πλέον εκπροσώπους κινεζικών εταιρειών, προκειμένου να διερευνηθούν δυνατότητες συνεργασιών.

Όπως επισημαίνουν αρμόδιοι αξιωματούχοι, ο πρωθυπουργός και η αποστολή που τον πλαισιώνει «θα συστήσουν την Ελλάδα ως μία χώρα δυναμική που εξέρχεται από την κρίση και προσφέρει μεγάλες επενδυτικές ευκαιρίες, χάρη στο υψηλού επιπέδου εργατικό δυναμικό της, στην εξαιρετική γεωστρατηγική θέση της στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων, στις ανεπτυγμένες υποδομές που προσφέρει, στον μεγάλο ορυκτό πλούτο και την ξεχωριστή μεσογειακή ομορφιά της».

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου