Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019

Ουίλιαμ και Κέιτ στο Πακιστάν: Επισκέφθηκαν τη φυλή Καλάς, τους «απογόνους» του Μεγάλου Αλεξάνδρου!


Στο βόρειο Πακιστάν, στα απομονωμένα βουνά Χίντου Κους, βρέθηκαν ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον - Το λαμπερό ζευγάρι συναντήθηκε με μέλη της φυλής Καλάς,
η οποία υποστηρίζει πως τα μέλη της είναι απόγονοι των στρατιωτών του Μεγάλου Αλεξάνδρου - Φόρεσαν παραδοσιακές στολές και παρακολούθησαν τοπικούς χορούς
Την φυλή Καλάς, στα βουνά Χίντου Κους, που αποτελούν προέκταση των Ιμαλαΐων, επισκέφθηκαν σήμερα ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον στο πλαίσιο της πενθήμερης επίσκεψής τους στο Πακιστάν. Το λαμπερό ζευγάρι έτυχε θερμής υποδοχής από εκατοντάδες ανθρώπους, μέλη της φυλής που υποστηρίζει πως είναι απόγονοι των στρατιωτών του Μεγάλου Αλεξάνδρου, αν και πρόσφατες γενετικές έρευνες δεν απέδειξαν την ελληνική καταγωγή τους.

Η πριγκίπισσα Νταϊάνα είχε επισκεφθεί την φυλή Καλάς πριν 28 χρόνια

Στο χωριό των Καλάς ο δούκας και η δούκισσα του Κέιμπριτζ γνώρισαν μια γυναίκα που ονομάζεται Νταϊάνα, από την αξέχαστη μητέρα του πρίγκιπα Ουίλιαμ, καθώς η γιαγιά της είχε την ευκαιρία να συναντήσει την πριγκίπισσα Νταϊάνα, όταν εκείνη επισκέφθηκε για πρώτη φορά το Πακιστάν και την περιοχή των Καλάς, το 1991. Μάλιστα, η πριγκίπισσα Νταϊάνα είχε φορέσει και εκείνη το παραδοσιακό καπέλο με το φτερό, όταν βρέθηκε στην ίδια περιοχή, πριν 28 χρόνια. Οι ντόπιοι έδωσαν στον πρίγκιπα Ουίλιαμ και την Κέιτ Μίντλετον ένα βιβλίο αφιερωμένο στην επίσκεψη της πριγκίπισσας Νταϊάνα στο χωριό τους.


Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον φόρεσαν τα παραδοσιακά καπέλα των Καλάς, που φέρουν ένα φτερό στο κέντρο και με την βοήθεια μεταφραστή άκουσαν τα προβλήματα των χωρικών, οι οποίοι υπέφεραν από μεγάλες πλημμύρες το 2015, καθώς μεγάλα παγόβουνα από την γειτονική οροσειρά άρχισαν να λιώνουν εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής. Παρόλο που δεν υπήρξαν νεκροί στις πλημμύρες του 2015, σπίτια και καλλιέργειες στο χωριό Μπουμπορέτ των Καλάς καταστράφηκαν.

Ο δεύτερος στην διαδοχή του θρόνου της Γηραιάς Αλβιόνας και η σύζυγός του περιηγήθηκαν στο χωριό των Καλάς, είδαν τα ερείπια των σπιτιών από τις καταστροφικές πλημμύρες και στη συνέχεια παρακολούθησαν παραδοσιακούς χορούς, που παρουσίασαν προς τιμήν τους οι ντόπιοι.

Η επίσκεψη του εγγονού της βασίλισσας Ελισάβετ και της συζύγου του στο Πακιστάν θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή. Το ζευγάρι επισκέφθηκε το ισλαμικό κράτος της Βρετανικής Κοινοπολιτείας ενόψει Brexit στο πλαίσιο των προσπαθειών της κυβέρνησης να ενισχύσει τις διεθνείς σχέσεις της χώρας στην μετά -brexit εποχή, που βρίσκεται «προ των πυλών».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου