Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019

Δίκη ΧΑ- Κασιδιάρης: Στημένες οι κατηγορίες, στημένες οι καταθέσεις, ψέματα τα τάγματα εφόδου

Να περιφρουρήσει τη Χρυσή Αυγή από πράξεις οπαδών, στελεχών ή ακόμη και πρώην
βουλευτών της, οι οποίες μπορεί να κριθούν ποινικά κολάσιμες από τη Δικαιοσύνη, επιχείρησε σήμερα κατά την απολογία του στη δίκη της Χρυσής Αυγής ο Ηλίας Καδιάρης. Ο κατηγορούμενος για εγκληματική οργάνωση πρώην βουλευτής υποστήριξε ότι επιμέρους εγκλήματα υπάρχουν για αυτά όμως δεν μπορεί να διωχθεί το κόμμα της Χρυσής Αυγής. «Επιμέρους εγκλήματα υπάρχουν. Είπα ότι υπήρχε συγκεκριμένη εντολή να διωχθούν όλοι οι βουλευτές, ολόκληρο το κόμμα της Χρυσής Αυγής. Τα περιστατικά της δικογραφίας οφείλει να τα διερευνήσει η Δικαιοσύνη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ηλίας Κασιδιάρης για να επικαλεστεί στη συνέχεια τις υποθέσεις Τεμπονέρα και Τσοχατζόπουλου, για τις οποίες, όπως είπε, δεν διώχθηκαν ούτε η Νέα Δημοκρατία ούτε το ΠΑΣΟΚ.
«Επαναλαμβάνω τη δήλωση που είχα κάνει το 2018, ότι το κόμμα δεν έχει καμία σχέση με αυτά τα αδικήματα. Η δικαιοσύνη μπορεί να ερευνήσει αν μέλος, οπαδός ή βουλευτής κόμματος μπορεί να έπραξε κάτι. Αλλά δεν ευθύνεται το κόμμα για κάποια εγκληματική πράξη» συνέχισε στον ίδιο τόνο ο Ηλίας Κασιδιάρης, επαναλαμβάνοντας ότι η δίωξη σε βάρος του και σε βάρος άλλων πρώην βουλευτών της Χρυσής Αυγής είναι «κατασκευασμένη» και ότι είχε προαναγγελθεί από στελέχη της τότε κυβέρνησης Σαμαρά.

Στη συνέχεια, η έδρα ρώτησε τον κατηγορούμενο για τη δήλωση Μιχαλολιάκου, με την οποία αναλαμβάνε την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία Φύσσα, και ο κατηγορούμενος απάντησε ως εξής: «Ακούστε ολόκληρη τη δήλωση. Ο Μιχαλολιάκος εννοούσε ότι αυτή η δολοφονία κόστισε στο κόμμα, για το πολιτικό κόστος μιλούσε».

Κατά την απολογία του ο Ηλίας Κασιδιάρης επιχείρησε να αποδομήσει τις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων τις οποίες χαρακτήρισε «στημένες» και δήλωσε ότι όσα λέγονται για τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής είναι «ψευδή». Μάλιστα, απαντώντας σε ερωτήσεις για τα σισίτια, είπε ότι αυτά ήταν «δώρο» στους Έλληνες που επλήγησαν από τα Μνημόνια.
Επανερχόμενος στη δολοφονία Φύσσα έπειτα από ερωτήσεις της έδρας, υποστήριξε ότι «ο Ρουπακιάς ουδεμία σχέση έχει με τη Χρυσή Αυγή» και ότι «το κόμμα έχει καταδικάσει από την πρώτη στιγμή τη δολοφονία με την οποία δεν έχει καμία σχέση». Συνεχίζοντας ο Κασιδιάρης τόνισε: «Αν τότε ήξερα τη δικογραφία, θα καταδίκαζα διπλά γιατί χάθηκε ένας συμπολίτης μας και όλοι θλιβόμαστε και αγανακτούμε γι' αυτό, ενώ παράλληλα δόθηκε το έναυσμα για να διωχθεί ένα κόμμα και να καταστραφούν ζωές».

Πρόερος: Πώς εξηγείτε το γεγονός ότι το βράδυ της δολοφονίας Φύσσα εκτός από τον Ρουπακιά βρίσκονταν στο σημείο και άλλα άτομα της Χρυσής Αυγής;
Κασιδιάρης: Δεν γνωρίζω τι έγινε....Έμαθα για το Ρουπακιά την επόμενη ημέρα από τα ΜΜΕ.

Κατά την απολογία του ο Ηλίας Κασιδιάρης υποστήριξε ότι η Χρυσή Αυγή «είναι το λαϊκό εθνικιστικό κίνημα» και το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού δεν μπορεί να το στερήσει κανένας από κανένα Έλληνα πολίτη. Μάλιστα, όταν ο αναπληρωτής εισαγγελέας της έδρας επιχείρησε να του θέσει ερωτήσεις, είπε ότι δεν του απαντήσει, διότι «ο αναπληρωτής εισαγγελέας έχει απόλυτη σφαιρική γνώση όλων των παράνομων ενεργειών του εισαγγελέα Ντογιάκου και δεν στοχεύει με τις ερωτήσεις του στην αποκάλυψη της αλήθειας αλλά στη συγκάληψη του εγκλήματος».



Να σημειωθεί ότι σήμερα είχε προαγραμματιστεί και η απολογία του κατηγορούμενου Ν. Κούζηλου, η οποία τελικά μετατέθηκε για την ερχόμενη Παρασκευή. Αύριο αναμένεται να απολογηθούν οι πρώην βουλευτές Α. Ματθαιόπουλος και Δ. Κουκούτσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου