Κυριακή 14 Ιουλίου 2019

Πέθανε ο γατούλης που πυροβολήθηκε από λυκειάρχη… «πιστολέρο»

Δεν άντεξε ο γατούλης που πυροβολήθηκε από εκπαιδευτικό σε χωριό του Δήμου Λαμιέων
τα προηγούμενα 24ωρα. Το άτυχο ζώο χτυπήθηκε από τον δράστη με αεροβόλο όπλο, πριν από τρεις μέρες και ενώ είχε κανονιστεί να χειρουργηθεί ώστε να του αφαιρεθεί το βλήμα, απεβίωσε.
Το περιστατικό σύμφωνα με το ρεπορτάζ του lamianow.gr, συνέβη τα τελευταία 24ωρο σε Τοπική Κοινότητα του Δήμου Λαμιέων με πρωταγωνιστή εκπαιδευτικό, Διευθυντή Λυκείου της Φθιώτιδας και η υπόθεση εκδικάστηκε την Παρασκευή από το Δικαστήριο της Λαμίας που του επέβαλε ποινή φυλάκισης 16 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 3.600 ευρώ. Ο φάκελος μάλιστα θα διαβιβαστεί και στην υπηρεσία του προκειμένου να του επιβληθούν πειθαρχικές κυρώσεις.
Σύμφωνα με τον αυτόπτη μάρτυρα που κατέθεσε ενώπιον του δικαστηρίου, ο εκπαιδευτικός βγήκε από το σπίτι του κρατώντας αεροβόλο όπλο, σημάδεψε τον γάτο που εκείνη την ώρα ζευγάρωνε και τον πυροβόλησε. Το άτυχο ζώο δέχθηκε τη σφαίρα στην σπονδυλική στήλη, όπως δείχνουν και οι ακτινογραφίες που κατατέθηκαν στο Δικαστήριο. Ο παράλυτος γάτος, φιλοξενήθηκε προσωρινά, στο σπίτι του ανθρώπου που βρέθηκε μπροστά στο συμβάν.

Ο φιλοζωικός σύλλογος απευθύνθηκε σε ιατρείο στην Λάρισα προκειμένου οι κτηνίατροι να αποφανθούν για την κατάσταση του γατούλη αλλά και το πως θα μπορούσε να αφαιρεθεί η σφαίρα που έχει σφηνωθεί στην ραχοκοκαλιά του, αλλά δυστυχώς το άτυχο ζώο δεν άντεξε. «Τέτοιες συμπεριφορές προσβάλλουν την περιοχή μας, ειδικά όταν προέρχονται από ανθρώπους της εκπαίδευσης» είχε τονίσει ο φιλοζωικός σύλλογος Λαμίας, που βρέθηκε στα δικαστήρια προκειμένου να «υπερασπιστεί» το γατάκι.
Από την πλευρά του ο εκπαιδευτικός αρνήθηκε την πράξη του δηλώνοντας φιλόζωος αφού και ο ίδιος όπως ανέφερε έχει κυνηγόσκυλα τα οποία φροντίζει με επιμέλεια. Φαίνεται όμως πως το δικαστήριο δεν πείστηκε και τον καταδίκασε σε 16 μήνες φυλάκιση και του επέβαλε το χρηματικό πρόστιμο που προβλέπει ο νόμος. Η υπόθεση θα απασχολήσει ξανά τη δικαιοσύνη αφού ο εκπαιδευτικός κατέθεσε έφεση.

Διαβάστε το σχετικό δελτίο τύπου του Φιλοζωικού
Δελτίο Τύπου του Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας για περιστατικό πυροβολισμού γάτας στην Λαμία

Σε 16 μήνες φυλάκιση καταδικάστηκε σήμερα 12 Ιουλίου 2019 εκπαιδευτικός, διευθυντής σε Λύκειο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Λαμιέων, ο οποίος εν ψυχρώ πυροβόλησε και άφησε παράλυτο από την μέση και κάτω έναν αδέσποτο γάτο.

Το άτυχο ζώο πυροβολήθηκε από τον δράστη με αεροβόλο όπλο την ώρα που ζευγάρωνε.

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Φθιώτιδας παρέστη ως Πολιτική Αγωγή ενώ συγκινητική ήταν η δραματική κατάθεση του αυτόπτη μάρτυρα που εξιστόρησε με λεπτομέρειες όσα διαδραματίστηκαν το πρωί της 10ης Ιουλίου.

Θεωρούμε πως το δικαστήριο έκρινε δίκαια καθώς τέτοια περιστατικά προσβάλουν τον πολιτισμό και την περιοχή μας, πολύ περισσότερο όταν προέρχονται από έναν εκπαιδευτικό-δάσκαλο των παιδιών μας.

Πιστεύουμε πως τέτοιες τιμωρίες λειτουργούν παραδειγματικά και αποτρεπτικά σε όσους καταφέρονται αναίτια σε βάρος ανυπεράσπιστων πλασμάτων.

Να σημειωθεί πως, σύμφωνα με την απόφαση, στην ποινή φυλάκισης προστίθεται και χρηματικό πρόστιμο (σύμφωνα με τον νέο Κώδικα) 360 μονάδες x 10 ευρώ ημερησίως (3.600 ευρώ που διπλασιάζονται).

Σε περίπτωση μη καταβολής, ο εκπαιδευτικός θα εκτίσει ποινή φυλάκισης αντιστοίχων 360 ημερών.

Επιπρόσθετα η απόφαση του δικαστηρίου θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία η οποία με την σειρά της θα τη διαβιβάσει για λήψη πειθαρχικών κυρώσεων στην υπηρεσία του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου