Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019

Η Ινδία μπήκε στη «super league» των διαστημικών δυνάμεων καταρρίπτοντας δορυφόρο χαμηλής τροχιάς

Έγινε η τέταρτη χώρα μετά τις ΗΠΑ, την Ρωσία και την Κίνα που κατάφερε να το κάνει
«Η Ινδία συμπεριλαμβάνεται πλέον στη λίστα των μεγάλων διαστημικών δυνάμεων».
Με αυτές τις λέξεις, ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι ξεκίνησε σήμερα το πρωί το
διάγγελμα του, με το οποίο ανακοίνωνε στον ινδικό λαό ότι η δοκιμή κατάρριψης ενός δορυφόρου χαμηλής τροχιάς (Low Earth Orbit) στέφθηκε με επιτυχία, γεγονός που τοποθετεί την χώρα του στην «super league» του διαστήματος.




«Ένας πύραυλος τεχνολογίας A-SAT (anti-satellite) στόχευσε και κατέστρεψε τον δορυφόρο. Η Αποστολή Shakti είχε έναν δύσκολο στόχο, ωστόσο ολοκληρώθηκε με επιτυχία τρία λεπτά μετά την εκτόξευση», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μόντι.

Η Ινδία έγινε η τέταρτη χώρα μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Ρωσία και την Κίνα που κατάφερε να καταρρίψει δορυφόρο LEO.








«Πριν από λίγη ώρα, οι επιστήμονές μας κατέρριψαν έναν δορυφόρο σε χαμηλή γήινη τροχιά. Τα συγχαρητήριά μου σε όλα τα μέλη της επιστημονικής ομάδας που συνέβαλαν σε αυτόν τον άθλο, κάνοντας την Ινδία ένα ακόμη πιο ισχυρό έθνος», δήλωσε ο Μόντι στο διάγγελμά του, λίγες εβδομάδες πριν τις εθνικές εκλογές που θα λάβουν χώρα τον Απρίλη ή τον Μάιο.

«Πρόκειται για μια μεγάλη στιγμή για την Ινδία, κάτι για το οποίο πρέπει όλοι να νιώθουμε περήφανοι. Δεν είμαστε πια απλά ικανοί να υπερασπιστούμε την χώρα μας διαμέσου της γης, της θάλάσσης και του αέρος, αλλά και από το διάστημα.



Ο δορυφόρος που καταρρίφθηκε βρισκόταν σε τροχιά ύψους 300 χλμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου