Σάββατο 9 Μαρτίου 2019

Παρέμειναν στη θέση τους αξιωματικοί της πυροσβεστικής που είχαν ρόλο στη φωτιά στο Μάτι

Ενώ επτά μήνες μετά δεν έχει γίνει καμία ΕΔΕ στην Πυροσβεστική για όσα τραγικά
συνέβησαν στις 23 Ιουλίου
Επτά μήνες έχουν συμπληρωθεί από την ημέρα της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, στις 23 Ιουλίου, που προκάλεσε το θάνατο 100 ανθρώπων και όμως αρκετοί από τους αξιωματικούς που είχαν ρόλο στην (μη) αντιμετώπιση της πυρκαγιάς παραμένουν ακόμα στη θέση τους.

Τουλάχιστον ένας, δε, ο σημερινός αρχηγός του Πυροσβεστικού σώματος, Βασίλης Ματθαιόπουλος, ο οποίος τη «μαύρη Δευτέρα» βρισκόταν στη θέση του υπηρεσιακού υπαρχηγού, αναβαθμίστηκε

Όπως καταγγέλλει ο αντιστράτηγος εν αποστρατεία του Πυροσβεστικού Σώματος Νίκος Χανιάς στο liberal.gr στη θέση τους εξακολουθούν να βρίσκονται ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Αττικής, αρχιπύραρχος Χαράλαμπος Χιώνης, και ο διοικητής του Πυροσβεστικού Σώματος Νέας Μάκρης, Δαμιανός Παπαδόπουλος.

Πηγές από την πυροσβεστική υποστηρίζουν ότι ο λόγος που παρέμειναν οι εν λόγω αξιωματκοί ήταν γιατί ο βαθμός τους δεν προέβλεπε αποστρατεία, σημειώνοντας ότι εκτός Πυροσβεστικής ήδη βρίσκονται ανώτατοι αξιωματικοί όπως ο συντονιστής υποστήριξης του αρχηγείου και ο διοικητής της Πυροσβεστικής Αθηνών. Ο συντονιστής ήταν, μάλιστα, εκείνος που κατέθεσε ότι ότι γνώριζαν στο αρχηγείο του Σώματος για τους νεκρούς, πριν τη σύσκεψη στο Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής παρουσία του Αλέξη Τσίπρα.

Την ίδια ώρα μεγάλο ερώτημα παραμένει γιατί επτά μήνες μετά τη φονική πυρκαγιά με τους 100 νεκρούς δεν έχει διαταχθεί ούτε μια Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) για το τι συνέβη την 23η Ιουλίου, όπως επισήμανε στον ΘΕΜΑ 104,6 την Πέμπτη ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Δημήτρης Σταθόπουλος λέγοντας ότι «ένα πόρισμα που να δείχνει τι πήγε στραβά από την πλευρά της πυροσβεστικής δεν έχω δει»..

Η απορία γίνεται ακόμα μεγαλύτερη δεδομένου ότι όλα τα στοιχεία που χρησιμοποίησαν και οι εισαγγελείς για να καταλήξουν στο πόρισμα-κόλαφο για το χάος που επικράτησε το μοιραίο απόγευμα ήταν από την πρώτη στιγμή στη διάθεση του αρχηγού της Πυροσβεστικής, ενός σώματος στο οποίο οι ΕΔΕ είναι μια συνήθης και πάγια πρακτική.

1 σχόλιο:

  1. ΔΥ ΑΡΓΟΜΙΣΘΟΙ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΟΤΙ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΡΑΞΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΗΓΕΜΟΝΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΤΑ 55 ΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου