Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018

Μικροί ήρωες: Ο οδηγός που παρέδωσε γεμάτο πορτοφόλι

Κι αυτοί ζουν ανάμεσά μας. Μικροί καθημερινοί ήρωες που παραδίδουν ανώνυμα και αθόρυβα μαθήματα ανθρωπιάς, ακεραιότητας και καλοσύνης. Σήμερα ανακαλύψαμε κατά τύχη τον κο Γιώργο Κακαρούχα.
Αυτός ο οδηγός ταξί βρήκε το πρωί στο αυτοκίνητό του ένα πορτοφόλι, που εκτός από δελτίο ταυτότητας, πιστωτικές, προσωπικές κάρτες και δίπλωμα οδήγησης περιείχε 135 ευρώ σε μετρητά. Άλλοι ίσως να δίσταζαν μπροστά σε έναν απροσδόκητο μποναμά. Εκείνος δεν το σκέφτηκε καθόλου.

Ο κος Κακαρούχας (ο ίδιος θα προτιμούσε ένα απλό «Γιώργος», αλλά, αλήθεια, λίγοι αξίζουν το «κύριος» όσο αυτός) πήγε στο ΑΤ και παρέδωσε το πορτοφόλι και το περιεχόμενό του στον Αξιωματικό Υπηρεσίας. Ο κάτοχος τελικά βρέθηκε μέσα στις επόμενες ώρες και ούτε κι ο ίδιος δεν πίστευε πόσο τυχερός ήταν.

Σημειωτέον, ότι ο φίλος μας, που είναι και οδηγός της Beat (αν και η εν λόγω κούρσα δεν ήταν μέσω της πλατφόρμας), δεν δέχθηκε ούτε τα νόμιμα εύρετρα. Ούτε και θα μαθαίναμε για το περιστατικό, αν την ώρα της διαδρομής δεν του είχε γίνει ένα σχετικό τηλέφωνο που κίνησε την περιέργεια.

«Τί να σκεφτείς; Η ταλαιπωρία και μόνο για διπλώματα και ταυτότητες είναι τεράστια – χώρια τα έξοδα, χώρια οι κάρτες. Ναι, τα πράγματα είναι δύσκολα και όλοι στενευόμαστε. Αν χάσουμε όμως αυτό που μας κάνει ανθρώπους, το να βάζουμε ο ένας τον εαυτό του στη θέση του άλλου, τότε τελειώσαμε,» μας λέει.

Ας βγάλουμε το καπέλο στον Γιώργο και ας τον ευχαριστήσουμε για την πιο χειροπιαστή ένεση αισιοδοξίας των τελευταίων ημερών. «Αγάπη και καλό παράδειγμα», έλεγαν οι γιαγιάδες μας. Η ιστορία αυτή έχει πολύ κι απ’τα δύο.
meaculpa taxi euresi portofoli

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου