Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018

Οι πρώτες φωτος το υποβρύχιο ARA San Juan που βρέθηκε ένα χρόνο μετά τη βύθισή του



ara-juan-3Στις φωτογραφιές από το υποβρύχιο που εντοπίστηκε σε βάθος 800 μέτρων φαίνεται μια προπέλα, το επάνω τμήμα του σκάφους και οι σωλήνες εκτόξευσης
Τις πρώτες φωτογραφίες του υποβρυχίου ARA San Juan του πολεμικού ναυτικού της Αργεντινής που εντοπίστηκε το Σάββατο, ένα χρόνο και μια ημέρα μετά την εξαφάνισή του στις 15 Νοεμβρίου 2017, μετέδωσε ένα ρομποτικό υποβρύχιο.

Στις φωτογραφιές από το υποβρύχιο που εντοπίστηκε σε βάθος 800 μέτρων φαίνεται μια προπέλα, το επάνω τμήμα του σκάφους και οι σωλήνες εκτόξευσης τορπίλων.
ara-juan-2
ara-juan-1
Το κουφάρι του ARA San Juan βρέθηκε «διαλυμένο από μέσα» με τμήματά του να εντοπίζονται σε μια περιοχή που, όπως περιέγραψε στέλεχος του Πολεμικού Ναυτικού της Αργεντινής, έμοιαζε με σεληνιακό τοποίο με κρατήρες και φαράγγια».

Η εκτίμηση των ειδικών είναι ότι η τραγωδία για τους 44 επιβαίνοντες στο ARA San Juan ξεκίνησε όταν άρχισε να μπαίνει νερό από κάποια ελαττωματική βαλβίδα με αποτέλεσμα να αρχίζει να βυθίζεται ανεξέλεγκτα. Κατά τους ίδιους ειδικούς το υποβρύχιο θα συνεθλίβη από τη στιγμή που ξεπέρασε το βάθος των 600 μέτρων.

Η κυβέρνηση της Αργεντινής έχει ομολογήσει ότι δεν διαθέτει την τεχνολογία προκειμένου να ανασύρει το κουφάρι του ARA San Juan παραπέμποντας στο μέλλον για την επόμενη κίνηση.

Το υποβρύχιο εντόπισε η αμερικανική εταιρεία Ocean Infinity που είχε αναλάβει τις έρευνες από τα τέλη Οκτωβρίου αφού οι έρευνες από την κυβέρνηση της Αργεντινής είχαν σταματήσει από την 1η Δεκεμβρίου 2017.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου