Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018

Φυγόποινος φοροφυγάς έφερε 95 κιλά χασίς από την Αλβανία


Χάρη στην συνεργασία τους με τις αλβανικές αρχές, οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας είχαν ενημερωθεί για την επικείμενη εισαγωγή φορτίου χασίς και είχαν στήσει ενέδρα στην Σαγιάδα της Θεσπρωτίας
Ούτε τα -αρκετά- χρόνια του, ούτε οι δυο καταδίκες που εκκρεμούσαν σε βάρος του για φοροδιαφυγή, απέτρεψαν έναν 71χρονο Έλληνα από το να γίνει βαποράκι των Αλβανικών καρτέλ και να εισάγει στη χώρα νεγάλη ποσότητα χασίς με νοικιασμένο αυτοκίνητο!

Χάρη στην συνεργασία τους με τις αλβανικές αρχές, οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας είχαν ενημερωθεί για την επικείμενη εισαγωγή φορτίου χασίς και είχαν στήσει ενέδρα στην Σαγιάδα της Θεσπρωτίας. Μόλις είδαν το Ι.Χ. αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε ο ηλικιωμένος, το ακινητοποίησαν για έλεγχο και βρήκαν στο εσωτερικό του 57 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 94 κιλών και 720 γραμμαρίων.

Ο... παππούς του χασίς συνελήφθη και από τον έλεγχο των στοιχείων του διαπιστώθηκε ότισε βάρος του εκκρεμούσαν δυο καταδικαστικές αποφάσεις για φοροδιαφυγή, του Δ΄ Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών με ποινή κάθειρξης έξι ετών και χρηματική ποινή 6.000 ευρώ και του Ε΄ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών με ποινή φυλάκισης πέντε ετών και χρηματική ποινή 6.000 ευρώ!

Ο 71χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας που του απήγγειλε κατηγορίες για εισαγωγή και μεταφορά ναρκωτικών με σκοπό την διακίνηση, ενώ κατασχέθηκαν το αυτοκίνητο που ανήκει σε εταιρεία ενοικιάσεων και το κινητό του, για το οποίο ζητήθηκε άρση απορρήτου επικοινωνιών ώστε να εξακριβωθεί με ποιους ερχόταν σε επαφή σε Ελλάδα και Αλβανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου