Κυριακή 12 Αυγούστου 2018

Περιφερειακές Συνελεύσεις των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά για το 2018 στην Αθήνα

Πρώτη Δημοσίευση: 10.08.2018

Σε συνέχεια της ενημέρωσης που έγινε προ διμήνου από το Γραφείο Τύπου των συνελεύσεων των Μαρτύρων του Ιεχωβά, θα θέλαμε να σας αναφέρουμε ορισμένα επιπρόσθετα στοιχεία για το πρόγραμμα που θα διεξαχθεί από την Παρασκευή 10 Αυγούστου ως την Κυριακή 12 Αυγούστου 2018.
Ολόκληρο το πρόγραμμα αυτής της συνέλευσης θα διεξαχθεί στη γλώσσα Ρομανί, τη γλώσσα που μιλούν οι Ρομά της Ελλάδας
Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά έχουν ασχοληθεί δραστήρια εδώ και αρκετά χρόνια με τις πνευματικές ανάγκες αυτής της ιδιαίτερης εθνοτικής ομάδας της χώρας μας, και για τον λόγο αυτό εκδίδουν πλήθος εντύπων—περιοδικά, βιβλία, βιβλιάρια, φυλλάδια και βίντεο—σε δύο βασικές διαλέκτους της ρομανί που ομιλούνται στην Ελλάδα, χρησιμοποιώντας το ελληνικό αλφάβητο (εφόσον, ως γνωστόν, δεν υπάρχει επίσημη και συστηματική καταγραφή της γλώσσας των Ρομά). 
Επίσης, έχουν ιδρύσει αρκετές εκκλησίες και ομίλους σε όλη την Ελλάδα, όπου η διδασκαλία και η εκπαίδευση παρέχεται αποκλειστικά στη Ρομανί γλώσσα.

Στη συνέλευση αυτή θα παρευρεθούν Μάρτυρες του Ιεχωβά και φίλοι Ρομά από ολόκληρη την Ελλάδα. Δεκάδες «λευκοί» Έλληνες, οι «μπαλαμέ» ή «γκατζέ» όπως τους αποκαλούν οι Ρομά, μαθαίνουν και μιλούν τη ρομανί γλώσσα με σκοπό να διδάξουν στους Ρομά την αλήθεια της Αγίας Γραφής και να τους εκπαιδεύσουν να ενστερνιστούν τον ειρηνικό, νομοταγή, καλοσυνάτο και καθαρό τρόπο ζωής που επιδοκιμάζει ο Θεός. 
Πράγματι, εκατοντάδες Ρομά σε όλη την Ελλάδα — οικογένειες, άντρες και γυναίκες, ηλικιωμένοι και μικρά παιδιά — έχουν αλλάξει τη ζωή τους και τις συνήθειές τους, διατηρώντας παράλληλα τις χαρακτηριστικές πολιτιστικές συνήθειές τους, όταν αυτές δεν συγκρούονται με τις αρχές της Αγίας Γραφής. 
Αυτοί οι «μπαλαμοί» Μάρτυρες του Ιεχωβά θα ενωθούν με ειρήνη και αγάπη με εκατοντάδες Ρομά που θα προσέλθουν από κοντά και μακριά — την Αθήνα, τα Μέγαρα, τη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα, το Βόλο, την Καρδίτσα, τα Τρίκαλα, την Κόρινθο, τη Χαλκίδα, τις Σέρρες, το Μεσολόγγι, ακόμη και από τη μακρινή Κρήτη — για να παρακολουθήσουν με προσοχή και αμέριστο ενδιαφέρον το πρόγραμμα της συνέλευσης, με θέμα:

«ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΘΑΡΡΑΛΕΟΙ».

Αναμένεται να παρευρεθούν πάνω από 1.000 άτομα σε αυτή την περίσταση.

Σας προσκαλούμε να έρθετε στη Μαλακάσα αυτό το τριήμερο, για να διαπιστώσετε «ιδίοις όμασι» το σύγχρονο αυτό θαύμα, την αρμονική και χαρωπή συγκέντρωση ανθρώπων του λαού των Ρομά που έχουν μάθει να «περπατούν με αγάπη» και να συμπεριφέρονται «εύτακτα σύμφωνα με τον κανόνα διαγωγής» που επιτάσσει ο Λόγος του Θεού. (Γαλάτες 6:16, Εφεσίους 5:2)

Άγις Σωτηρόπουλος – 697 3666764


Τμήμα ΜΜΕ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ ΑΘΗΝΑΣ - ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ ΕΛΛΑΔΑ

  Βρείτε μια Τοποθεσία Κοντά Σας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου