Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018

Βιολογικά από την Υδρούσα της Σάμου

Πριν 21 χρόνια στην Υδρούσα, ένα μικρό χωριό της Σάμου, η Ειρήνη Τζόγια και ο Σπύρος Λεκιώτης δημιούργησαν την «Biosamos», μια οικογενειακή επιχείρηση που ασχολείται αποκλειστικά με την γη και την βιολογική καλλιέργεια
Η ιστορία ξεκινά στα μέσα του 1997. Πριν 21 χρόνια η Ειρήνη Τζόγια και ο σύζυγός της Σπύρος Λεκιώτης αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια οικογενειακή επιχείρηση και να ασχοληθούν αποκλειστικά με τη γη.

Με γνώμονα την εμπειρία και τις γνώσεις τους πάνω στις καλλιέργειες, κάθε βήμα στις αγροτικές τους δραστηριότητες γινόταν χωρίς φυτοφάρμακα, χημικά λιπάσματα και την πρόσμιξη οποιουδήποτε πρόσθετου.

Οι πρώτες τους συγκομιδές αποτελούταν από φρούτα και λαχανικά όπως μπρόκολα, ντομάτες, αγγούρια, πορτοκάλια, λεμόνια κ.λ.π.



Έτσι ίδρυσαν την «Biosamos». Με την επέκταση της καλλιεργήσιμης γης, η προϊοντική γκάμα μεγάλωσε και τώρα πια τα οικογενειακά κτήματα περιέχουν καλλιέργειες ελαιών, αμπέλια, κηπευτικά, αρωματικά φυτά.

Από αυτές τις πρώτες ύλες παράγεται μια ποικιλία προϊόντων -λάδι, πετιμέζι, ελιές- που περιλαμβάνει κωδικούς όπως γλυκά του κουταλιού, αιθέρια έλαια, έλαια βάσης όπως βαλσαμέλαιο, δαφνέλαιο, λάδι καλεντούλας, ριγανέλαιο.



Από αυτά ξεχωρίζουμε τις 10 γεύσεις μαρμελάδας -σύκο, φράουλα, ελιά, ακτινίδιο, πεπόνι, πορτοκάλι, κυδώνι, βερίκοκο, λωτός, κεράσι- οι οποίες παράγονται από φρούτα οργανικής καλλιέργειας.

Επιπλέον, αρωματικά βότανα,εκχυλίσματα, κεραλοιφές, σάλτσες, κάπαρη, ντολμαδάκια αλλά και αμπελόφυλλα βρίσκονται στο καλάθι του παραγωγού.

Η εμπορική δραστηριότητα ξεκινά από το εργαστήριο της επιχείρησης στην Υδρούσα, συνεχίζει σε καταστήματα στο Καρλόβασι και επεκτείνεται σε καταστήματα βιολογικών και καταστήματα προϊόντων υγιεινής διατροφής στην Αττική και την υπόλοιπη Ελλάδα ενώ διαδικτυακά διατηρεί το e-shop της στην διεύθυνση biosamos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου