Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2018

Ζαφάρ: Το δελφίνι που έχει «κάψες» τρομοκρατεί τους λουόμενους στη Γαλλική Βρετάνη


O Ζαφάρ είναι ένα κοινωνικότατο δελφίνι, αλλά την περίοδο του ζευγαρώματος άρχισε να ...τρίβεται πάνω στα σκάφη και να κυνηγά τους λουόμενους
Ο Ζαφάρ είναι ένα δελφίνι που βρίσκεται σε περίοδο ζευγαρώματος. Αυτό όμως δημιούργησε πρόβλημα στους λουόμενους της Βρετάνης στη Γαλλία, αφού το συμπαθέστατο θηλαστικό προσέγγισε αρκετούς από αυτούς με...ερωτικές διαθέσεις.
Στις 20 Αυγούστου οι αρχές του παραθαλάσσιου οικισμού Λαντβενέκ, στη δυτική Βρετάνη εξέδωσαν προσωρινή απαγόρευση κολύμβησης και κατάδυσης στις τοπικές παραλίες εν μέσω ανησυχιών ότι το δελφίνι αποτελεί απειλή για τους παραθεριστές, αφού βρίσκεται σε περίοδο ζευγαρώματος.

«Έδωσα την εντολή για να εγγυηθώ την ασφάλεια. Πολλοί λουόμενοι φοβήθηκαν. Το δελφίνι σήκωσε μάλιστα μια γυναίκα με το ρύγχος του», όπως υποστήριξε ο δήμαρχος της πόλης, Ρότζερ Λαρς στη γαλλική ιστοσελίδα «The Local».

Σύμφωνα με μαρτυρίες ντόπιων, γενικά ο Ζαφάρ είναι ένα κοινωνικότατο δελφίνι. Όμως,την περίοδο του ζευγαρώματος άρχισε να ...τρίβεται πάνω στα σκάφη και να κυνηγά τους λουόμενους.

Η απαγόρευση ήρθη χθες, αφού το θηλαστικό προφανώς απομακρύνθηκε από την ακτή σε άλλη περιοχή. Τα δελφίνια μπορούν να ζευγαρώσουν όλο το χρόνο, αλλά η αναπαραγωγική περίοδος είναι τους θερμότερους μήνες. Οι ειδικοί, πάντως, σπεύδουν να επισημάνουν ότι την περίοδο του ζευγαρώματος τα συμπαθή θηλαστικά μπορούν να γίνουν επικίνδυνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρόσφατα Σχόλια

Αρχειοθήκη ιστολογίου