Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018

Hürriyet: Οι Αμερικανοί εγκαθιστούν αντιαεροπορικά συστήματα στο Κομπάνι

Ένα βίντεο που κυκλοφορεί στα κοινωνικά μέσα υποδηλώνει ότι οι στρατιώτες των ΗΠΑ εγκαθιστούν τα συστήματα που αποστέλλονται στο Kobani με στρατιωτικά αεροσκάφη μεταφοράς
Σύμφωνα με σημερινό της δημοσίευμα, η τουρκική ιστοσελίδα Hürriyet υποστηρίζει ότι οι ΗΠΑ έχουν εγκαταστήσει σύστημα αεράμυνας και ηλεκτρονικά ραντάρ στο Αΐν αλ-Αράμπ, τα οποία ελέγχονται από το Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα της Συρίας ( PYD ) και τις Μονάδες Λαϊκής Προστασίας ( YPG ) και στη αμερικανική βάση αλ-Shaddadi, στην επαρχία Hasakah, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τη δημιουργία μιας ζώνης απαγόρευσης πτήσεων στη βόρεια Συρία.

Το PYD και οι YPG θεωρούνται από την Τουρκία ως συνεργάτες και βιτρίνα του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) και έτσι αντιμετωπίζονται ως τρομοκρατικές οργανώσεις.

Η Άγκυρα είχε δρομολογήσει δύο διασυνοριακές επιχειρήσεις στη βόρεια Συρία για να εμποδίσει τις ομάδες αυτές από το να καθιερώσουν αυτό που αποκαλεί τρομοκρατικό διάδρομο κατά μήκος των τουρκοσυριακών συνόρων. Πρόσφατο δημοσίευμα του ιρανικού πρακτορείου ειδήσεων FARS, ισχυριζόταν ότι οι τουρκικές δυνάμεις μετονομάζουν δρόμους και πλατείες με σκοπό να προσαρτήσουν τις περιοχές στο τουρκικό έδαφος.

Η Άγκυρα παρακολουθεί στενά τις ειδήσεις σχετικά με την εγκατάσταση συστημάτων αεροπορικής άμυνας και ραντάρ που αναφέρουν ορισμένα ξένα μέσα ενημέρωσης, λέει η Hürriyet.

Ένα βίντεο που κυκλοφορεί στα κοινωνικά μέσα υποδηλώνει ότι οι στρατιώτες των ΗΠΑ εγκαθιστούν τα συστήματα που αποστέλλονται στο Kobani με στρατιωτικά αεροσκάφη μεταφοράς.

Με τα συστήματα αυτά , οι ΗΠΑ λέγεται ότι θέλουν να δημιουργήσουν μια no flying zone σε μια περιοχή που εκτείνεται από τη Manbij έως το Deir ez-Zor.

Τουρκικές πηγές ασφάλειας δήλωσαν ότι παρακολουθούν τις δραστηριότητες στην περιοχή.

"Αναζητούμε αυτούς τους ισχυρισμούς [σχετικά με την εγκατάσταση συστημάτων ραντάρ]", ανέφεραν οι πηγές. Ωστόσο, οι πηγές ούτε επιβεβαίωσαν ούτε αρνήθηκαν αυτές τις αναφορές των μέσων ενημέρωσης.

Ένας αξιωματούχος ασφαλείας πρόσθεσε ότι κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο για τη συλλογή ακριβέστερων πληροφοριών από τοπικές πηγές πληροφοριών.

Τα συστήματα ραντάρ εγκαθίστανται στις αγροτικές περιοχές του Kobani απέναντι από την τουρκική συνοριακή πόλη Suruç στη νοτιοανατολική επαρχία Şanlıurfa, ανέφεραν ξένα μέσα ενημέρωσης αναφέροντας τοπικές πηγές.

Το Πεντάγωνο εγκατέστησε μια νέα στρατιωτική βάση στο Manbij της Συρίας φέτος, εκτός από άλλες στρατιωτικές δόσεις στη βόρεια Συρία.

"Είμαστε διατεθειμένοι να μείνουμε εδώ [στη Συρία] για να εξασφαλίσουμε την ήττα του Ισλαμικού Κράτους", δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, William Roebuck στις 26 Αυγούστου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου