Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018

Οι Τούρκοι στέλνουν πυρομαχικά και εξοπλισμό στην Ιντλίμπ

Σύμφωνα με το Farsnews το κονβόι περιλάμβανε επίσης φορτηγά με ομάδες στρατιωτών και αξιωματικών του τουρκικού στρατού, καθώς και δομικά υλικά που μεταφέρθηκαν στην κατεχόμενη περιοχή της πόλης Μουράκ
Οι Τούρκοι στέλνουν πυρομαχικά και εξοπλισμό στην Ιντλίμπ

Στρατιωτικές πηγές ανέφεραν την Πέμπτη, στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων του Ιράν, ότι ο τουρκικός στρατός απέστειλε στρατιωτική συνοδεία, αποτελούμενη από 15 στρατιωτικά οχήματα στη Βόρεια Συρία μέσω της διόδου του Kafr Lousin.

Πρόσθεσαν ότι το κονβόι περιλάμβανε επίσης φορτηγά με ομάδες στρατιωτών και αξιωματικών του τουρκικού στρατού, καθώς και δομικά υλικά που μεταφέρθηκαν στην κατεχόμενη περιοχή της πόλης Μουράκ, σύμφωνα με το Farsnews.

Σύμφωνα με την έκθεση, επίσης μια άλλη στρατιωτική συνοδεία του τουρκικού στρατού, η οποία περιλάμβανε πολλά στρατιωτικά οχήματα, στάλθηκε στην πόλη του al-Sarman στην Ανατολική Ιντλίμπ.

Οι εξελίξεις ήρθαν καθώς ο συριακός στρατός προετοιμάζεται για μια μεγάλη μάχη στο Ιντλίμπ και στέλνει μεγάλο όγκο στρατιωτικού εξοπλισμού στις θέσεις του.

Οι εκθέσεις των ΜΜΕ ανέφεραν τη Δευτέρα ότι η Άγκυρα είχε καλέσει τη Δαμασκό να καθυστερήσει τη στρατιωτική επιχείρηση εναντίον τρομοκρατικών ομάδων στην επαρχία Ιντλίμπ.

Το αραβικό Sputnik ανέφερε ρωσική στρατιωτική πηγή, αποκαλύπτοντας ότι οι Τούρκοι αξιωματούχοι έχουν καλέσει τους Σύρους ομολόγους τους μέσω ρωσικών σταθμών να καθυστερήσουν τη στρατιωτική επιχείρηση στο Ιντλίμπ μέχρι τις 4 Σεπτεμβρίου.

Είπε επίσης ότι η Άγκυρα προσπαθεί σκληρά να διαλύσει τους Tahrir al-Sham Hay'at (το Απελευθερωτικό Συμβούλιο του Λεβάντε ή το Μέτωπο Al-Nusra), προσθέτοντας ότι η Ρωσία ενημέρωσε τη συριακή κυβέρνηση για τη δέσμευση των Τούρκων αξιωματούχων για τη διάλυση του Tahrir al -Sham και άλλες μαχητικές ομάδες ή μια συμφωνία συμφιλίωσης μεταξύ των τρομοκρατών και της Δαμασκού.

Η έκθεση ανέφερε επίσης ότι ο Συριακός Στρατός συνέχισε να αποστέλλει περισσότερες δυνάμεις και εξοπλισμό στους Ιντλίμπ, Χάμα και Βορειοανατολική Λατάκια, παρά τις προσπάθειες της Τουρκίας να καθυστερήσει την επερχόμενη επιχείρηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου