Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018

Φωτιά στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»: Φωτογραφίες από το ρεσάλτο των βατραχανθρώπων

Εντυπωσιακές εικόνες από την επιχείρηση των κομάντο του Λιμενικού Σώματος στο φλεγόμενο πλοίο, που με 6 μποφόρ ανέβηκαν σε σκάλα 30 μέτρων προκείμενου να διαπιστώσουν ποια ήταν η κατάσταση στο πλοίο

Την κινηματογραφική επιχείρηση των βατραχανθρώπων των ειδικών δυνάμεων της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών (Μ.Υ.Α/ Λ.Σ) στο φλεγόμενο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ανοικτά της Ύδρας παρουσιάζει μέσα από φωτογραφίες το «protothema.gr».

Η ειδική μονάδα του Λιμενικού μετά τον κόκκινο συναγερμό που σήμανε χθες αργά το βράδυ στο ΥΕΝ, ενεργοποιήθηκε άμεσα και κλιμάκιο με τους βατραχανθρώπους μετέβη με ταχύπλοο σκάφος στο σημείο. Οι βατραχάνθρωποι έκαναν ρεσάλτο εν πλω με 6 μποφόρ σε σκάλα 30 μέτρων προκείμενου να ανέβουν πάνω και να διαπιστώσουν ποια ήταν η κατάσταση στο πλοίο. Η Μονάδα Υποβρύχιων Αποστολών, ανέλαβε τακτικό έλεγχο και σε συνεργασία με το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης και τον αρχηγό Λιμενικού Σώματος διαχειρίστηκε το περιστατικό.

Οι κομάντος του λιμενικού, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που τράβηξε επιβάτης, ανέβηκαν στο πλοίο από την μεγάλη σκάλα των 30 μέτρων και αρχικώς μετέβησαν στο γκαράζ του πλοίου. Εκεί,τα κομάντος του Λιμενικού, όπως λένε, είδαν πως υπήρχε μόνο καπνός, πολύ καπνός που σχεδόν δεν επέτρεπε την όραση. Παρατήρησαν ότι όσο περνούσε ο χρόνος το θερμικό φορτίο μειωνόταν, ενώ όπως αναφέρουν, οι επιβάτες ήταν συνεργάσιμοι.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από ένα φορτηγό που μετέφερε πλαστικά και βρισκόταν στο τρίτο γκαράζ του πλοίου Ελευθέριος Βενιζέλος ξεκίνησε η φωτιά που προκάλεσε ολονύχτια περιπέτεια για τους 875 επιβάτες και τα 141 μέλη του πληρώματος. Λίγο μετά τις 10 το πρωί της Τετάρτης άνοιξε ο καταπέλτης του πλοίου και διαπιστώθηκε αφενός το σημείο έναρξης της φωτιάς, αφετέρου ότι εξακολουθούν να υπάρχουν εστίες φωτιάς, αλλά χωρίς φλόγα- βγαίνουν μόνο καπνοί.

Το «Ελευθέριος Βενιζέλος», το οποίο βρίσκεται στο λιμάνι του Πειραιά έχει πάρει μάλιστα μια μικρή κλίση.


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου