Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018

Μπέρμιγχαμ 2018 Παγκόσμιο κλειστού στίβου: Έφαγε… άκυρο και έμεινε 9ος ο Τεντόγλου

Οι δύο πρώτες άκυρες προσπάθειες του Μίλτου Τέντογλου του στέρησαν τη δυνατότητα για
ένα καλύτερο πλασάρισμα στον τελικό του μήκους Για εννιά εκατοστά έχασε την ευκαιρία να πλασαριστεί στην πρώτη οκτάδα του τελικού του μήκους ο Μίλτος Τεντόγλου, ο οποίος στην παρθενική του συμμετοχή σε Παγκόσμιο κλειστού στίβου έμεινε στην… 9η θέση.





Ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι πλήρως τις δύο πρώτες προσπάθειες του που ήταν οριακά άκυρες (ειδικά η πρώτη) και παρόλο που στην καθοριστική 3η προσπάθεια έκανε άλμα στα 7.82 (7.95 το ατομικό του ρεκόρ) που τον έφερνε στην 8η θέση (άρα θα είχε δικαίωμα να συνεχίσει έχοντας άλλα δύο άλματα) έζησε ένα θρίλερ δίχως χάπι εντ!

Το κακό για τον Τεντόγλου ήταν ότι την 8η θέση διεκδικούσαν άλλοι 10 αθλητές κι ανάμεσα τους ο παγκόσμιος πρωταθλητής Λουβό Μανιόνγκα, ο οποίος όπως κι ο Έλληνας είχε δύο άκυρες…
Ο ένας μετά τον άλλον οι άλτες έμεναν εκτός είτε με άκυρες προσπάθειες, είτε με μικρότερα άλματα και έτσι φτάσαμε στον τελευταίο αθλητή που ήταν ο… Μανιόνγκα!

Ο αθλητής από τη Νότιο Αφρική με αρχοντικό στιλ έκανε άλμα στα 8.33 (!!!) και από… τελευταίος βρέθηκε προσωρινά πρώτος, αφήνοντας όμως οριστικά τον Τεντόγλου εκτός τελικής 8άδας!

«Το είπα στον κόουτς ότι ‘αποκλείστηκα’ καθώς δεν πίστευα ότι ο Μανιόνγκα θα έμενε εκτός», είπε εμφανώς απογοητευμένος ο Τεντόγλου στη μικτή ζώνη προσπαθώντας να ξεπεράσει το άκυρο πρώτο άλμα: «ήταν καλό άλμα και βγήκε για τόσο λίγο άκυρο… Δεν ξέρω δε μου βγήκε ο αγώνας».

Χρυσός ο Ετσεβαρία
Όσον αφορά τη μάχη για το χρυσό, στα υπόλοιπα άλματα έγινε φοβερός αγώνας μεταξύ των Χουάν Μιγκέλ Ετσεβερία (Κούβα), Λουβό Μανιόνγκα (ν. Αφρική) Μαρκίς Ντέντι (ΗΠΑ), που τερμάτισαν μ’ αυτή τη σειρά…

Ο Κουβανός πήρε την πρώτη θέση με 8.46, ο Μανιόνγκα είχε 8.46 (και δύο τεράστια άλματα άκυρα για πολύ λίγο) ενώ ο Ντέντι είχε 8.42!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου