Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ &ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΣΠΑΤΩΝ ΑΡΤΕΜΙΔΑΣ
Για άλλη μια φορά, η Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Σπάτων Αρτέμιδας επαναλαμβάνει τη θέση της, ότι οι γονείς δεν πρέπει να δέχονται να πληρώνουν από την τσέπη τους
τα αναλώσιμα των σχολείων και γενικότερα να πληρώνουν για δαπάνες συντήρησης και λειτουργίας των σχολείων, ούτε να τρέχουν δεξιά και αριστερά για να ψάχνουν για «χορηγούς».




Εμείς οι ίδιοι είμαστε οι πραγματικοί χορηγοί της παιδείας, καθώς είμαστε βαριά φορολογούμενοι πολίτες και τα χρήματα που αντιστοιχούν στα έξοδα συντήρησης και λειτουργίας τα έχουμε πληρώσει διπλά και τριπλά, μέσα από την κεντρική και τη δημοτική
φορολογία.

Τα τελευταία χρόνια, από το 2012 και μετά έχει αυξηθεί η φορολογία μας μέσω του φόρου ηλεκτροδοτούμενων χώρων (ΦΗΧ), αποκλειστικά για να χρηματοδοτούνται τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων σε Σπάτα και Αρτέμιδα. 
Το ποσό αυτό της αύξησης αντιστοιχεί περίπου σε 200.000 ευρώ το χρόνο, και είναι ισοδύναμο με τα χρήματα του κρατικού προϋπολογισμού. Δυστυχώς μέχρι και το 2015 από τα χρήματα αυτά το μεγαλύτερο ποσοστό, δεν κατέληγε στα σχολεία και χρειάστηκε να γίνει αγώνας από την Ένωση και τους Συλλόγους Γονέων, προκειμένου τελικά, από το 2015 και μετά αυτά τα χρήματα να αποδίδονται στις σχολικές επιτροπές. 
Η θέση του γονεϊκού κινήματος είναι ότι ΔΕΝ θα έπρεπε να μπαίνει διπλή φορολογία μέσα από τους Δήμους, αλλά να αυξηθούν οι δαπάνες για την παιδεία από τον κρατικό προϋπολογισμό. 
Όμως από τη στιγμή που η συγκεκριμένη φορολογία υπάρχει, διεκδικήσαμε και πετύχαμε να πηγαίνει στα σχολεία και πράγματι τα δυο τελευταία χρόνια αυτό συμβαίνει.

Δυστυχώς η Δημοτική Αρχή αποφάσισε από τη μία μεν να αποδώσει τα χρήματα του ΦΗΧ στα σχολεία, και από την άλλη δε, να πληρώνουν τα ίδια τα σχολεία ΔΕΗ και ύδρευση, ενώ μέχρι τώρα δεν πλήρωναν ούτε ΔΕΗ (την πλήρωνε ο Δήμος,) ούτε ύδρευση. 
Το ποσό για ΔΕΗ και ύδρευση αντιστοιχεί περίπου στα μισά έσοδα από το ΦΗΧ. 
Μετά από διαμαρτυρίες σχετικά με την απόφαση για τη ΔΕΗ και την ύδρευση, η Δημοτική Αρχή, δια στόματος Δημάρχου επανέλαβε δημόσια τη δέσμευσή της ότι «δε θα λείψει τίποτα από τα σχολεία» και ότι εάν τα χρήματα του κρατικού προϋπολογισμού και του ΦΗΧ δεν επαρκούν, η Δημοτική Αρχή θα δώσει πρόσθετη επιχορήγηση.

Συνεπώς είναι φανερό ότι κανένας γονιός που έχει ήδη πληρώσει διπλά και τριπλά για την εκπαίδευση των παιδιών του, πρέπει να απαιτήσει να καλύπτονται ΟΛΑ τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων από τις σχολικές επιτροπές, αντί να τα πληρώνει ο ίδιος από την τσέπη του για τέταρτη φορά. 
Όλα τα παραπάνω τα αναφέρουμε γιατί σε ορισμένα σχολεία ζητήθηκε να φέρουν οι γονείς χαρτί Α4, γεγονός απαράδεκτο, αποτέλεσμα της «συνήθειας» όλων των προηγούμενων ετών και της ελλιπούς ενημέρωσης των γονιών. 
Καλούμε τους γονείς όχι μόνο να ΜΗΝ πληρώσουν όπου τους έχει ζητηθεί, παραπέμποντας όσους τους το ζήτησαν στις σχολικές επιτροπές του Δήμου, αλλά επιπλέον να ζητήσουν όσοι προσέφεραν χαρτί Α4 να τους επιστραφεί.
26/9/2017
Το ΔΣ

1 σχόλιο:

  1. Μηπως εισται συλλογοι ανοησιας? Αγωγη στον Δημαρχο,αιτημα αμμεσης απομακρυνσης της μπακαλισσας απο την διοικητικη θεση,ξηλωμα του απατεωνα δασκαλου κ του διευθυντη.
    Αυτα τα πραγματα τα αγορασατε με τον ιδρωτα της δουλειας σας κ σας ανηκουν σας επεισαν οτι ειστε κολιγοι κ σας αξιζει τιμωρια που κανατε παιδια που θελετε να πανε κ σχολειο τζαμπα.
    ΟΥΤΕ δεκαρα για ΤΙΠΟΤΑ ολα τα παιδια να αφησουν τα σχολεια παραγκες κ να πανε σε εκεινο το καλο που εχουν για τα παιδια των ημετερων. Εχει πεταξει ο δημος 5εκτ€ για το ΜΠΕΚΑ κ ακομα δεν λειτουργει,αλλα 5εκτ€ για το ΚΗΦΗ ουτε αυτο λειτουργει κ μερικες χιλιαδες ευρω που πηγανε στις τσεπες των αρμοδιων ληστων.
    ΝΤΡΟΠΗ σας να λετε οτι ειστε ΣΥΛΛΟΓΟΙ επρεπε να εχετε κρεμασει δημ,αρχους διευθυντες υπευθυνουσ σχολειων αυτοι τα λεφτα τα εχουν παρει για τα σχολεια αλλα τα εφαγαν αλλου γιατι ο γονιος ειναι εκβιαζομενος εχει παιδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου