Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017

Αντετοκούνμπο: To μεγάλο φθινόπωρο για τα… παπούτσια του με συμφωνία-μαμούθ! video

Τον Σεπτέμβριο λήγει το συμβόλαιο του Γιάννη Αντετοκούνμπο με τη Nike και ήδη οι μεγάλες εταιρίες ερίζουν για να κάνουν μεγάλο αποκλειστικό συμβόλαιο με τον Greek Freak για τα παπούτσια που θα φορά!
Το ESPN φιλοξενεί εκτενές ρεπορτάζ για τη νέα συμφωνία που θα κάνει ο σούπερ σταρ των Μπακς το φθινόπωρο για τα παπούτσια που θα φορά, αφού το υπάρχον συμβόλαιο με τη Nike, το οποίο είχε υπογράψει πριν καν γίνει ΝΒΑερ, το 2013, λήγει τον Σεπτέμβριο.




Το συγκεκριμένο 4ετές συμβόλαιο απέφερε 25.000 δολάρια ανά έτος στο ανερχόμενο αστέρι του ΝΒΑ, με πριμ υπογραφής 5.000 δολάρια και μπόνους 50.000 εξαιτίας της συμμετοχής του στο φετινό All Star Game!

Τον Σεπτέμβριο λοιπόν ο Greek Freak θα μπορεί να διαπραγματευτεί μια συμφωνία με… πολλά μηδενικά παραπάνω, όντας και η σεζόν που αρχίζει να τρέξει το νέο χρυσό του συμβόλαιο με τους Μπακς, αξίας 100 εκατ.!



Μάλιστα, όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, βάσει και της συμφωνίας που υπέγραψε πέρυσι ο Κρίσταπς Πορζίνγκις, πέντε εκατ. ετησίως για 7ετές συμβόλαιο με την Adidas, η τιμή εκκίνησης από τους ειδικούς για τον Ελληνα φόργουορντ είναι 7 εκατ. ετησίως!

“Το όριο ορίστηκε με τον Πορζίνγκις από οικονομική άποψη” λέει μια πηγή από εταιρία αθλητικών ειδών”, ενώ άλλες πηγές υποστηρίζουν πως ο Αντετοκούνμπο μπορεί να πετύχει συμφωνία 7-10 εκατ. ετησίως για 5ετές συμβόλαιο.

Οπως τονίζεται, το μεγάλο ατού του Γιάννη είναι πως θεωρείται “one of a kind” περίπτωση για το πώς έφτασε στο ΝΒΑ και πώς εξελίσσεται συνεχώς, κάτι που έχει αντίκτυπο σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο εκπρόσωπος του παίκτη στις ΗΠΑ, Αλεξ Σαράτσης της Octagon Sports εξηγεί πως “πάντα έλεγα ότι πιστεύω πως είναι ένας εξ αυτών των τύπων που έχει την προοπτική να υπερβαίνει την αγοραστική του δύναμη. Θεωρώ ότι δείχνει πως μπορεί να το κάνει αυτό. Θεωρώ πως είναι ανάμεσα στους λίγους παίκτες που μπορούν να έχουν παγκόσμιο αντίκτυπο”.

Για το γραφείο που τον εκπροσωπεί η επικείμενη συμφωνία όχι μόνο θα αποφέρει αρκετά εκατομμύρια στον Αντετοκούνμπο, αλλά και τη δυνατότητα να ανεβάσει κι άλλο την εμπορική του αξία ώστε να μπει στο Top-10 των σταρ των ΝΒΑ.

Ηδη, Adidas και Under Armour έχουν δείξει ισχυρό ενδιαφέρον ώστε να συμφωνήσουν μαζί του, με τη Nike να έχει την τελευταία λέξη, αφού υπάρχει όρος στο συμβόλαιο σαν αυτόν του restricted free agent. Από τη στιγμή που ο Γιάννης συμφωνήσει με κάποια εταιρία, η Nike μπορεί μέσα σε 20 εργάσιμες μέρες να ματσάρει την προσφορά και να ανανεώσει μαζί του.

Ο Greek Freak είχε υπογράψει με την συγκεκριμένη εταιρία την άνοιξη του 2013, πριν καν γίνει πραγματικότητα του ΝΒΑ. “Κανείς δεν ήξερε τον Γιάννη τότε” λέει ο Σαράτσης και από τότε έχει κυλήσει πολύ νερό στ’ αυλάκι.

Πλέον αναμένεται το όνομα Αντετοκούνμπο να γίνει μήλο της έριδος ανάμεσα στις μεγάλες εταιρίες αθλητικής ένδυσης, με αυτή που θα κάνει deal μαζί του να έχει την ευκαιρία να εκδώσει και το signature shoe, το μοντέλο δηλαδή που θα δημιουργηθεί μόνο για τον Γιάννη όπως έχουν οι σπουδαίοι σταρ του ΝΒΑ.

Οσο για τις πιθανότητες των εταιριών που τον διεκδικούν, στο άρθρο επισημαίνεται πως η “Octagon”, που εκπροσωπεί τον Ελληνα σταρ, έχει στο πελατολόγιό της και τον Στεφ Κάρι, που είναι το Νο1 της Under Armour, της οποίας ο NBA Sports Marketing Director, Κρις Στόουν, έχει δυνατή φιλία 25 ετών με τον προπονητή του Γιάννη στους Μπακς, Τζέισον Κιντ!

Ωστόσο, τίποτα δεν είναι δεδομένο και όλα θα ξεκαθαρίσουν το φθινόπωρο και όλα θα γίνουν όταν ο 23χρονος σταρ θεωρήσει ότι έχει φτάσει το σωστό τάιμινγκ. Εξάλλου, οι προ μηνών κρούσεις της Nike για πρόωρη ανανέωση, πριν βγει… ελεύθερος στην αγορά, δεν βρήκαν ανταπόκριση.

“Εχει γίνει άνδρας. Εχει πάρει την ευθύνη. Είναι στη λίγκα εδώ και τέσσερα χρόνια, που είναι μικρό διάστημα ακόμα, όμως ο τρόπος που προσεγγίζει τη ρουτίνα του και αυτό που είναι σημαντικό γι’ αυτόν, έχει εξελιχθεί απίστευτα. Είναι απίστευτο. Προσωπικά, με έχει εντυπωσιάσει αυτό” καταλήγει ο εκπρόσωπός του.

Πηγή: www.eurohoops.net/el

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου