Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

Mercedes X-Class το πρώτο pick-up στην ιστορία της

LIVE από Κέιπ Τάουν: Πρώτη επαφή με τη Mercedes X-Class
Ταξιδέψαμε στη Νότια Αφρική στο πλαίσιο της παγκόσμιας παρουσίασης της Mercedes-Benz X-Class και τη δεύτερη ημέρα εκδηλώσεων είχαμε την ευκαιρία να πάρουμε μία πρώτη γεύση από το πρώτο pick-up στην ιστορία της Mercedes-Benz.
Σας δείξαμε live τα αποκαλυπτήρια, παραθέτοντας σας και όλα τα βασικά στοιχεία του μοντέλου.




Η πρώτη εμπειρία πίσω από το τιμόνι θα έρθει τον προσεχή Οκτώβριο, ένα μήνα πριν το λανσάρισμα της X-Class που για την Ευρώπη είναι προγραμματισμένο για τον Νοέμβριο – πράγμα που θα ισχύσει και στην Ελλάδα.


Ωστόσο, κόντρα στα… συνηθισμένα, οι Γερμανοί συνδύασαν τη στατική αποκάλυψη με συνοδήγηση! Η δεύτερη ημέρα του event εκτυλίχθηκε λίγο έξω από το Κέιπ Τάουν, στην τεράστια και μαγευτική έκταση του Οινοποιείοι Anthonij Rupert.

Η επιλογή δεν ήταν τυχαία. Ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας είναι το «αφεντικό» σε εταιρείες που έχουν χορηγική σχέση με το αγωνιστικό τμήμα της Mercedes. Και φυσικά, η δεύτερη σημαντικότερη λειτουργία σε αυτή την τεράστια έκθεση αφορά στο εντυπωσιακό Franschhoek Motor Museum. Είχαμε την ευκαιρία να περάσουμε χρόνο σε αυτό και να θαυμάσουμε από κοντά εντυπωσιακά εκθέματα, από κάθε εποχή της αυτοκίνησης. Η μία αίθουσα είχε μόνο μοντέλα της Mercedes ενώ η δεύτερη διαθέσιμη αυτή την περίοδο, ήταν γεμάτη αγωνιστικά και όχι μόνο στολίδια.

Για να διατηρούνται αυτά «ζωντανά», στην έκταση υπάρχει ακόμα και πίστα, στην οποία κάνουν σε συχνή βάση κάποια χιλιόμετρα. Εκεί η Mercedes είχε στήσει μία διαδρομή τύπου… RallyCross για να μας δείξει όλες τις αρετές της X-Class. Αρχικά σε ένα γρήγορο κομμάτι στην άσφαλτο όπου παρότι το γερμανικό pick-up ανέπτυξε ταχύτητες της τάξης των 120 km/h, έστριβε και έμπαινε στα εσάκια, λες και ήταν E-Class! Άλλωστε ένα από τα moto των ανθρώπων της εταιρείας από τη Στουτγάρδη, είναι πως η X-Class συνδυάζει την ανθεκτικότητα και την αγριάδα ενός μοντέλου pick-up, με την πολυτέλεια, τη συνδεσιμότητα, την οδηγική απόλαυση ενός σεντάν.

Σύντομα βγήκαμε εκτός δρόμου για να δούμε τις εκεί αρετές της X-Class. Σε δύσβατα κομμάτια, με low gear και ενεργοποιημένο το σύστημα τετρακίνησης καθώς και σε τρομακτική ανωφέρεια, όπου αφ’ ενός η «Γερμανίδα» αναλάμβανε τον έλεγχο σταματώντας την κύλιση προς τα πίσω και αφ’ ετέρου, με το οπτικό πεδίο 360o, ουσιαστικά σου επέτρεπε να δεις τι σε περίμενε στην άλλη πλευρά του υψώματος, όταν έχοντας φτάσει μία ανάσα από την κορυφή, από το παρμπρίζ βλέπεις μόνο τον ουρανό. Περάσαμε νερόλακκους, λασπωμένα τερέν, χωμάτινες διαδρομές που θύμιζαν ειδική του Ράλι Ακρόπολις, κατωφέρεια με πολύ μεγάλη κλίση όπου και εκεί η X-Class παίρνει τον έλεγχο και σε κατεβάζει με ασφάλεια και σταθερή ταχύτητα, καθώς και άλλα κεκλιμένα εμπόδια.
x-class-panos-a640
Όλα αυτά, μέσα σε εντυπωσιακό αφρικανικό τοπίο. Ένα μέρος του κόσμου όπου ένα μοντέλο όπως η X-Class θα μπορούσε να νιώσει σαν στο σπίτι του. Και το εξοχικό του μαζί. Γιατί όπως τονίζουν οι Γερμανοί, η χρήση της δεν αφορά σε πολλά μοντέλα πελατών και πέραν των λογικών, επεκτείνεται και σε οικογενειάρχες ή δραστήριους επιχειρηματίες.
Η βόλτα μας έγινε με το πακέτο εξοπλισμού και εμφάνισης Progressive (είναι το μεσαίο, ανάμεσα στα Pure και Power), τοποθετημένο σε μία X250d η οποία παίρνει 190 άλογα από τον ντίζελ κινητήρα της.
x-class-workshop640
Εκτός αυτού, παρακολουθήσαμε work shops που αφορούσαν στην εμπορική στρατηγική για το συγκεκριμένο μοντέλο και το target group αγοραστών, τη σχεδίασή του που έπρεπε να διατηρεί το DNA της Mercedes αλλά και την τεχνολογία και ποιότητα που περικλείει, θέτοντας νέα στάνταρ στην κατηγορία.
X-class-engine640tall
Όσα μπορεί να ακουμπήσει ο πελάτης, είναι made by Mercedes, ακόμα και τα αξεσουάρ. Από εκεί και πέρα, η χρήση τεχνολογίας της Nissan στα μηχανικά μέρα, είναι γνωστή και όπως μας τόνισαν οι άνθρωποι της γερμανικής μάρκας, η συνεργασία με έναν επιτυχημένο στον τομέα αυτό συνεργάτη, επιτάχυνε σημαντικά στην υλοποίηση του project, επιτρέποντας παράλληλα στους σχεδιαστές και τους τεχνικούς της Mercedes, να βάλουν τη δική τους ουσία, τη δική τους εμφάνιση, τη δική τους ποιότητα υλικών, που θα εξασφαλίζει πως μπαίνοντας στην καμπίνα της X-Class, θα ξέρεις πως είσαι σε μία Mercedes
 
NewsAuto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου