Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου Βασίλης Πιστικίδης: “Πρέπει να δοθεί εκλογικό περίπτερο στην Χρυσή Αυγή”

Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου Βασίλης Πιστικίδης: “Πρέπει να δοθεί εκλογικό περίπτερο στην Χρυσή Αυγή” 
Το σημερινό έκτακτο, μονοθεματικό Δ.Σ. αφορούσε την έγκριση παραχώρησης και χωροθέτησης των εκλογικών περιπτέρων στα κόμματα για τις εκλογές τις Κυριακής, 25
Ιανουαρίου, σύμφωνα με τα όσα ορίζει ο νόμος και η εγκύκλιος των εκλογών.
Κατά την διακομματτική διαβούλευση της Παρασκευής 9 Ιανουαρίου, οι δημοτικοί σύμβουλοι του Σύριζα και του ΚΚΕ, κα Τόκα και κος Τσαλαπατάνης αντίστοιχα, είχαν ζητήσει -κατά την πάγια γραμμή των κομμάτων τους- να αποκλεισθεί η Χρυσή Αυγή από τον δημόσιο λόγο και να μην της παραχωρηθούν χώροι για περίπτερα προεκλογικού αγώνα σε Ραφήνα και Πικέρμι.
Στην σύντομη συζήτηση που ακολούθησε, ο κος Τσαλαπατάνης -της κας Τόκα απουσιάζουσας- ανέπτυξε ξανά το γνωστό σκεπτικό – υβρεολόγιο των κομμουνιστών κατά της Χρυσής Αυγής και έφερε στο σώμα προς ψήφιση την πρότασή του αποκλεισμού των Εθνικιστών από τις νόμιμες προεκλογικές διαδικασίες.
Παίρνοντας το λόγο στη συνέχεια, ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου κος Βασίλης Πιστικίδης διαφώνησε με τον κο Τσαλαπατάνη, λέγοντας χαρακτηριστικά πως “η Χρυσή Αυγή δικαιούται κάθε παροχή και διευκόλυνση που δίδεται και στα άλλα κόμματα, αφού έχει εκλεγεί με δημοκρατικές διαδικασίες και εκπροσωπεί στο κοινοβούλιο ένα τμήμα των Ελλήνων ψηφοφόρων, ενώ δεν μπορεί να αποκλεισθεί το ενδεχόμενο ο Γενικός της Γραμματέας να λάβει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης”.
Ο δημοτικός σύμβουλος της συμπολίτευσης κος Χ. Ζαφειρόπουλος συντάχθηκε με την πρόταση του συμβούλου του ΚΚΕ, κου Τσαλαπατάνη και καταψήφισε την πρόταση του δημάρχου.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου