Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Windows 10, υποστήριξη για σχεδόν όλα τα video και audio formats


Δεν υπάρχει τίποτα πιο εκνευριστικό από όταν θες να παίξεις αρχεία τύπου H.264, AAC, FLAC και φυσικά MKV και το Media Player που έχεις να μην τα υποστηρίζει. Αυτό συμβαίνει
επίσης με τον native player των Windows και χρειάζεται συνήθως να κατεβάσεις κάποιο codec pack ή κάποιον άλλο player. Από εδω και πέρα όμως αυτό δεν θα είναι πρόβλημα για τα Windows 10.

Ο μηχανικός της Microsoft και General Manager, Gabriel Aul, δημοσίευσε στο twitter μια φωτογραφία του Media Player των Windows 10 η οποία δείχνει πολλά αρχεία ήχου τύπου flac. Επίσης νωρίτερα αυτό τον μήνα είχε πει στο twitter ότι τα Windows 10 θα υποστηρίζουν και MKV format.

Το VLC έχει γίνει πολύ διαδεδομένο καθώς καταφέρνει και χειρίζεται πάρα πολλούς τύπους αρχείων και αυτό έχει θορυβήσει την Microsoft η οποία πρέπει να σταματήσει να αγνοεί τύπους αρχείων που είναι αρκετά διαδεδομένοι. Τα WMA και WMV θα παραμείνουν στην θέση τους αλλά η ίδια γνωρίζει ότι δεν τα χρησιμοποιούν αρκετά πια και την θέση τους έχει πάρει ένας συνδυασμός MP4 ή MKV και H.264 με ACC ή MP3.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου