Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Ουγκάντα: Η μάστιγα της ηρωίνης σε φωτογραφίες

Ουγκάντα: Η μάστιγα της ηρωίνης σε φωτογραφίες
Νέος αυστηρός νόμος στη χώρα κατά των ναρκωτικών
H κυβέρνηση της χώρας ετοιμάζεται να θεσπίσει νέο νόμο κατά της διακίνησης, η οποία θα τιμωρείται με ισόβια κάθειρξη, ενώ η κατοχή με 4.000 δολάρια πρόστιμο ή δύο χρόνια φυλάκιση
Αντιμετωπίζοντας το πρόβλημα της συνεχούς αύξησης της χρήσης ναρκωτικών στη χώρα, η κυβέρνηση της Ουγκάντα ετοιμάζεται να θεσπίσει νέο σκληρό νόμο κατά της διακίνησης, η οποία πλέον θα τιμωρείται με ισόβια κάθειρξη, ενώ η κατοχή θα τιμωρείται με 4.000 δολάρια πρόστιμο ή δύο χρόνια φυλάκιση.

Στην πρωτεύουσα της χώρας, Καμπάλα, η ηρωίνη δίνει και παίρνει σε ταχύτατους ρυθμούς, που αγγίζουν το ανεξέλεγκτο. Το αεροδρόμιο του Έντεμπε έχει τη φήμη ενός από τα πιο «ασφαλή» παγκοσμίως για εμπόριο ναρκωτικών. Το 2012 ένα νέο και δημοφιλές μέλος του Κοινοβουλίου πέθανε από υπερβολική χρήση κοκαΐνης.

Την ίδια ώρα, δημιουργούνται ιδιωτικές κλινικές αποτοξίνωσης, ενώ οι χρήστες ναρκωτικών δεν μπορούν να πληρώσουν το απαραίτητο ποσό. Η ηρωίνη είναι αρκετά φτηνή, ώστε να αποτελεί το χαλαρωτικό για μια ημέρα σκληρής δουλειάς, για κατοίκους των παραγκουπόλεων, που με το ζόρι βγάζουν πέρα για ένα πιάτο φαγητό.

Οι παρακάτω φωτογραφίες της γειτονιάς Kinsenyi, αποκαλύπτουν την τραγωδία που προσπαθεί η κυβέρνηση εκ των υστέρων να σταματήσει με κάπως ανορθόδοξο τρόπο.













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου