Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Σπαγγέτι με γαρίδες

Φωτογραφία: Γιώργος ΔρακόπουλοςFood Styling: Tina Webb
Μια ωραία μακαρονάδα που συνδυάζει τις γαρίδες με 3λογία ντομάτας -λιαστή, κονκασέ και χυμό, κάμποσα αρώματα και κάππαρη.


Υλικά
½ κιλό σπαγγέτι Νο 6
24 γαρίδες μεγάλες
1 κρεμμύδι μεγάλο, τριμμένο στον τρίφτη
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
3 κουτ. σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο
3 κουτ. σούπας κάππαρη ψιλή
10 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
1 νεροπότηρο ντομάτα κονκασέ
1½ νεροπότηρο χυμό ντομάτας
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Βήμα 1
Ετοιμάζετε τις γαρίδες: Καθαρίζετε προσεκτικά τις ωμές γαρίδες από τα κεφάλια και από τα κελύφη τους, αφήνοντας μόνο την ουρίτσα. Με ένα μαχαιράκι τις χαράζετε στην πλάτη, κατά μήκος, και αφαιρείτε το εντεράκι τους. Τις φυλάτε στο ψυγείο. Μαζεύετε κεφάλια και κελύφη και τα βράζετε σε 2 λίτρα νερό για μισή ώρα περίπου. Τα σουρώνετε και κρατάτε το αρωματικό νεράκι στην άκρη.

Βήμα 2
Ετοιμάζετε τη σάλτσα: Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε, σε μέτρια φωτιά, το τριμμένο κρεμμύδι και το ψιλοκομμένο σκόρδο ταυτοχρόνως.

Βήμα 3
Ρίχνετε μέσα τις ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες και την κάππαρη. Συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά. Ρίχνετε το βασιλικό και προσθέτετε την ντομάτα κονκασέ και το χυμό ντομάτας. Αλατίζετε και ρίχνετε μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Μαγειρεύετε για περίπου μισή ώρα σε μέτρια φωτιά και μέχρι η σάλτσα σας να μελώσει, χωρίς όμως να πήξει πάρα πολύ.

Βήμα 4
Ετοιμάζετε τα μακαρόνια: Βάζετε το γαριδόζουμο σε μια κατσαρόλα, του ρίχνετε λίγο αλάτι και βράζετε μέσα τα σπαγγέτι μέχρι να γίνουν al dente. Τα σουρώνετε και μέσα στην κατσαρόλα που έβρασαν αδειάζετε τη μισή σάλτσα. Ρίχνετε από πάνω τα σπαγγέτι και ανακατεύετε καλά.

Βήμα 5
Ζεσταίνετε την υπόλοιπη σάλτσα μέχρι να πάρει βράση και ρίχνετε μέσα τις καθαρισμένες γαρίδες. Μαγειρεύετε για 5 λεπτά. Σερβίρετε τα σπαγγέτι σε μεγάλη πιατέλα και από πάνω αδειάζετε τις γαρίδες με την υπόλοιπη σάλτσα. Μοιράζετε το φαγητό σε πιάτα.

Μερίδες : 6
Χρόνος προετοιμασίας : 20m
Χρόνος ψησίματος : 50m
Έτοιμο σε : 1:10 h

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου