Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Συνάντηση του Σ.Δ.Υ.Α με την Δημοτική Αρχή Σπάτων, Αρτέμιδος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνάντηση με την Δημοτική Αρχή είχαν την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014 τα Διοικητικά Συμβούλια του Σωματείου Δημοτικών Υπαλλήλων Αρτέμιδος και του
Συλλόγου Εργατοτεχνιτών & Υπαλλήλων Δήμου Σπάτων με αντικείμενο τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι τόσο στο Δήμο Σπάτων-Αρτέμιδος όσο και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση γενικότερα.
Στη συνάντηση, από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής, παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Μάρκου, ο Αντιδήμαρχος κ. Αντώνιος Τούντας, ο Αντιδήμαρχος κ. Αντώνιος Νομικός, ο Αντιδήμαρχος κ. Γεώργιος Μπέκας, ο Αντιδήμαρχος κ. Παναγιώτης Λάμπρου, ο Αντιδήμαρχος κ. Νικόλαος Κρόκος, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Σπάτων κ. Πέτρος Κατσούλης και ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Αρτέμιδος κ. Εμμανουήλ Κατσής. Στη συνάντηση επίσης παρευρέθηκε και παρακολούθησε ο νέος «Συμπαραστάτης του Δημότη» του Δήμου Σπάτων-Αρτέμιδος, κ. Χρήστος Ποθουλάκης.

Τα μέλη των δύο Διοικητικών Συμβουλίων των εκπροσώπων των εργαζομένων του Δήμου Σπάτων-Αρτέμιδος, έθεσαν αναλυτικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στους χώρους εργασίας κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, όπως:
  • Η σοβαρή έλλειψη προσωπικού και η συνεχιζόμενη αποδυνάμωση των Δημοτικών Υπηρεσιών λόγω συνταξιοδοτήσεων,
  • η έλλειψη υλικοτεχνικών υποδομών και η παλαιότητα του στόλου οχημάτων,
  • η έλλειψη οργανωμένης Νομικής Υπηρεσίας στο Δήμο,
  • η έλλειψη σύγχρονων και λειτουργικών Κανονισμών Λειτουργίας, κυρίως στις ανταποδοτικές Υπηρεσίες,
  • η τοποθέτηση και ορθή κατανομή του υπάρχοντος προσωπικού με βάση τις πραγματικές ανάγκες των Υπηρεσιών με σκοπό την καλύτερη οργάνωσή τους και
  • οι απαράδεκτες συνθήκες εργασίας, υγιεινής και ασφάλειας που επικρατούν σε πολλές περιπτώσεις.

Επίσης επισήμαναν στη νέα Δημοτική Αρχή καταθέτοντας ταυτόχρονα και κάποιες προτάσεις όπως:
  • Την ανάγκη ενημέρωσης και «εκπαίδευσης» των Δημοτών των δύο Πόλεων σε θέματα όπως τα απορρίμματα και τα κλαδιά,
  • την ανάγκη τροποποίησης και διόρθωσης του υφιστάμενου Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας με σκοπό την διατήρηση και αναβάθμιση των Δομών και των εργαζομένων του Δήμου,
  • την ανάγκη διατήρησης και δημιουργίας νέων εργασιακών θέσεων,
  • την ανάγκη αναβάθμισης της Κοινωνικής Πολιτικής που εφαρμόζει ο Δήμος με ταυτόχρονη ενίσχυση όλων των Κοινωνικών Δομών (Κοινωνική Υπηρεσία, Κ.Α.Π.Η., Παιδικοί Σταθμοί κ.α.),
  • την συγχώνευση των δύο Νομικών Προσώπων που λειτουργούν στο Δήμο, με μεταφορά αρμοδιοτήτων και προσωπικού σε Διεύθυνση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου,
  • την ανάγκη διαδημοτικής συνεργασίας με όμορους Δήμους σε αρκετούς τομείς και δράσεις των Υπηρεσιών,
  • την ανάγκη ολοκληρωμένου σχεδίου τοπικής διαχείρισης των απορριμμάτων και των ανακυκλώσιμων υλικών και
  • την διατήρηση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των Δημοτικών Υπηρεσιών αποτρέποντας πιθανές ιδιωτικοποιήσεις, καταργήσεις Υπηρεσιών και απολύσεις εργαζομένων.

Αποτέλεσμα της πολύωρης συνάντησης ήταν να υπάρχει συμφωνία σε αρκετά από τα θέματα που τέθηκαν, κάποια να χρήζουν περισσότερης συζήτησης και σε κάποια να υπάρχει διαφωνία. Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα πρέπει υπάρξουν και νέες συναντήσεις τόσο με τον Δήμαρχο όσο και με τους Αντιδημάρχους με σκοπό την καλύτερη και στενότερη συνεργασία μεταξύ Διοίκησης και εργαζομένων και στόχο την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι εργαζόμενοι και οι Υπηρεσίες, πρόταση που συμφώνησαν και οι δύο πλευρές.

8 σχόλια:

  1. Και φυσικα δουλεια πολυ δουλεια γιατι οι δικαιολογιες πολλες ακομα και τα χρονια που το προσωπικο ηταν διπλασιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι περιμενετε να στζητησετε με τον δημαρχο?Αυτος ξεφτελιζει τους αντιδημάρχους του ,τους συμβουλους το υ βριζει τους συμβουλους της αντιπολίτευσης,με τους υπαλληλους θα συζητηση?Χαμενος χρονος ο ανθρωπος είναι στον κοσμο του.Αλλα θα βρει τον μαστορα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι γράφεις βρε νούμερο. Άσε τις μαλακίες και κοίτα τα χάλια σου,

      Διαγραφή
    2. Καμαρωστε το επιπεδο των υποστηρικτων του δημαρχου Δ Μαρκου ΔΟΞΑΣΤΕ ΤΟΥΣ

      Διαγραφή
    3. ΕΣΥ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΓΛΩΣΣΑ
      ΜΙΛΑΣ ΜΟΝΟΝ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΗΣ ΜΑΣΤΟΡΑΝΤΖΑΣ.ακου ξεφτΕλιζει...,συζητησΗ .
      Αντε ανθρωπε μου να σοβατισεις δεν σε θελει το γραπτο.ΤΙ ΤΟ ΒΑΣΑΝΙΖΕΙΣ και εμας μαζι?Στο σοβατισμα χρειαζεται η λασπη τι την πετας περα δωθε ?Λερωνεις το μπλογκ.

      Διαγραφή
  3. Ο ΓΚΟΤΖΙΛΑ ΤΑ ΠΗΡΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΨΕΥΤΗ "ΤΩΡΑ ΕΧΕΙ ΛΕΦΤΑ Ο ΨΕΥΤΗΣ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ" ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΣΤΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.ΠΗΡΕ Ο ΞΕΦΤΥΛΑΣ ΠΟΘΟΥΛΑΚΑΣ ΤΗΝ ΘΕΣΟΥΛΑ,ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΑΡΑΚΙ ΜΕ ΤΟΝ ΓΚΟΤΖΙΛΑ,ΣΤΗΝ ΚΙΤΡΙΝΟΦΥΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΓΡΑΦΕ Ο ΠΟΘΟΥΛΑΚΑΣ? ΡΕ ΨΕΥΤΗ ΠΟΣΑ ΧΡΩΣΤΑΣ ΑΚΟΜΑ,ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΨΕΥΤΟΔΗΜΑΡΧΟΣ ΡΕΖΙΛΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επιπεδο φοβερο δεν πειραζει ετσι για να βλεπει ο κοσμος απο τι γλυτωσε. Συνεχιστε αυτο ειναι δωρο για τον Δημαρχο να βλεπει ο κοσμος τι χαμηλο επιδεδο αντιπαλων εχει. Γεμισε ο κοσμος τενεκεδες αδειους που μονο θορυβο κανουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό το δελτίο τύπου δεν έπρεπε να αναρτηθει πρώτα στα site των συλλόγων άραγε;Τέλος πάντων!Περάσαν τόσες και τόσες διοικησεις και ουσιαστικά αυτά τα προβλήματα είχατε να τους θέσετε.Ποιο το αποτέλεσμα βρε παιδιά.Δεν έχετε καταλάβει ακόμη που σας έχουν γραμμένους;Τελευταία επισημαίνεται: οι απαράδεκτες συνθήκες εργασίας, υγιεινής και ασφάλειας που επικρατούν σε πολλές περιπτώσεις.Την Παρασκευή την ώρα που εσείς περνάγατε την ώρα σας με την διοίκηση του Δήμου, πήγα στα εξωτερικά συνεργεία του Δήμου.Το θέαμα συγκλονιστικό.Το κτήριο υπο κατάρευση.Στο γραφείο που δείνουμε τις λάμπες για αντικατάσταση, είχε πέσει η μισή οροφή με τον σοβά και είδα το προσωπικό να καθαρίζει τα μπάζα φορώντας κράνη.Τραγική εικόνα για ενα χώρο που δέχεται δημότες αλλά και εργαζόμενους.Τελικά μήπως πρέπει να αφήσετε τις συναντήσεις και να δείτε απο κοντά τα προβλήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου