Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΌΝΩΝ Δ. ΜΑΡΑΘΩΝΑ - πρόβλημα μετακίνησης μαθητών

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Ν.ΜΑΚΡΗΣ- ΜΑΡΑΘΩΝΑ (μέλος ΟΓΕ)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Αγωνιστική Ομάδα Γυναικών Ν. Μάκρης – Μαραθώνα (μέλος ΟΓΕ) εκφράζει την αλληλεγγύη της στην ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΌΝΩΝ Δ. ΜΑΡΑΘΩΝΑ είμαστε
δίπλα σας , στηρίζουμε το δίκαιο αγώνα σας για τη κατάργηση της ΚΥΑ 24001/2013, η οποία πρακτικά, καταργεί τις μεταφορές των μαθητών.
  • Όλο και πιο έντονα επανέρχεται το σοβαρότατο πρόβλημα της μετακίνησης των μαθητών αφού και η σημερινή κυβέρνηση αρνείται να επιλύσει ουσιαστικά και οριστικά το πρόβλημα εξασφαλίζοντας τη δωρεάν, ασφαλή μετακίνηση των μαθητών με ευθύνη του κράτους. Η διακοπή της μετακίνησης των μαθητών θα αποτελέσει πρόβλημα λειτουργικό και οικονομικό για τους εργαζόμενους και άνεργους γονείς που θα αναγκάζονται να μεταφέρουν οι ίδιοι τα παιδιά τους, επιβαρύνοντας παραπέρα το ήδη λεηλατημένο εισόδημά τους. Επιπρόσθετα αν αυτή η κατάσταση συνεχιστεί για μεγάλο διάστημα, οι απουσίες που τυχόν καταγραφούν ενδέχεται να δημιουργήσουν και κινδύνους απώλειας της τάξης για αρκετούς μαθητές.
  • Ευθύνες για την κατάσταση αυτή έχουν οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις που διαχρονικά, μέσω των αρμόδιων υπουργείων, δεν δίνουν τα απαραίτητα κονδύλια και μεταφέρουν βασικές υποχρεώσεις του κράτους αλλού. Η αρμοδιότητα της μεταφοράς των μαθητών προς και από τα σχολεία όπως και μια σειρά άλλες κεντρικές αρμοδιότητες του κράτους με τον "Καλλικράτη" πέρασε στους ΟΤΑ, χωρίς όμως την αναγκαία χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Αυτές οι αλλαγές συνδέονται άμεσα με την εφαρμογή της αυτόνομης, ανταγωνιστικής σχολικής μονάδας, του "νέου" σχολείου της αγοράς που σημαντικό μέρος των λειτουργιών του θα εναπόκειται στην ευθύνη της "τοπικής κοινωνίας". Στα πλαίσια λοιπόν της πλήρους αποκέντρωσης και της παραπέρα ιδιωτικοποίησης της εκπαίδευσης εντάσσονται και οι εξελίξεις στο ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών.
  • ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ: Να είναι συνεχώς εξασφαλισμένη η απρόσκοπτη, ασφαλής και δωρεάν μετακίνηση των μαθητών από και προς τα σχολεία τους και χωρίς καμία επιβάρυνση των γονιών τους, καθώς και να μην καταγράφονται οι απουσίες των μαθητών μέχρι να εξασφαλιστεί η μεταφορά τους στα σχολεία.
  • Είμαστε δίπλα σας, να αγωνιστούμε για το δικαίωμα όλων των παιδιών σε δωρεάν, δημόσιες και ασφαλείς σχολικές μεταφορές.
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Ν.ΜΑΚΡΗΣ- ΜΑΡΑΘΩΝΑ (μέλος ΟΓΕ)
Τηλ. 6977 120661
e-mail: aogynaikon@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου