Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Γλυκά του κουταλιού...

Γλυκά του κουταλιού...
Γαρνίρετε με παστέλι, μους από γιαούρτι και περιχύνοντας με μέλι

Υλικά για 4 άτομα
- 6 τμχ λεμόνια
- 250 γρ ζάχαρη
- 250 γρ γλυκόζη
- 2 γρ βανίλια
- 650 ml νερό

Για το γλυκό του κουταλιού καρότο:
- 250 γρ ζάχαρη
- 250 γρ καρότα
- 250 ml νερό
- 2 γρ βανίλια
- 5 τμχ γαρύφαλλα
- 1 ξυλαράκι κανέλα

Για το γλυκό του κουταλιού ελιά γεμιστή με αμύγδαλο:
- 250 γρ ελιές απύρινες, χωρίς άλμη
- 200 γρ αμύγδαλα, ωμά ξεφλουδισμένα
- 250 γρ ζάχαρη
- 250 ml νερό
- 4-5 φύλλα βασιλικού
- Γαρύφαλλο
Τρόπος παρασκευής - Εκτέλεση συνταγής
Για το γλυκό του κουταλιού λεμόνι:
Περάστε τα λεμόνια από τον τρίφτη για να φύγει λίγο το κίτρινο κομμάτι τους. Κόψτε σε ροδέλες τη φλούδα τους και πιάστε την με οδοντογλυφίδα. Βράστε τα 3 φορές ώστε να ξεπικρήσουν. Βάλτε σε χαμηλή φωτιά το νερό, τη ζάχαρη, τη γλυκόζη και βράστε για 5 λεπτά. Προσθέστε τις φλούδες λεμονιού στραγγισμένες και βράστε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να δέσει το σιρόπι.

Για το γλυκό του κουταλιού καρότο:
Καθαρίστε τα καρότα και βράστε τα για 15 λεπτά. Βάλτε σε μία κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη, το γαρύφαλλο, την κανέλα και βράστε για 10 λεπτά. Προσθέστε τα βρασμένα καρότα, στραγγισμένα και σιγοβράστε για 20 λεπτά.

Για το γλυκό του κουταλιού ελιά:
Βάλτε τις ελιές σε ένα μπολ με νερό για 12 ώρες. Σε αυτό το χρονικό διάστημα, φροντίστε να αλλάξετε το νερό 2-3 φορές. Στραγγίστε τις ελιές και γεμίστε τες με τα αμύγδαλα. Αν χρειαστεί μπορείτε να κόψετε τα αμύγδαλα.
Βάλτε το νερό, τη ζάχαρη και τα γαρύφαλλα σε κατσαρόλα και αφήστε τα να πάρουν 1-2 βράσεις. Προσθέστε τις γεμιστές ελιές και βράστε για 20-25 λεπτά. Κατεβάστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέστε τα φύλλα βασιλικού.

Γαρνίρετε με παστέλι, μους από γιαούρτι και περιχύνοντας με μέλι.



 
 Chef ΘΕΟΔΟΤΟΣ ΜΑΡΚΕΖΙΝΗΣ Μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου