Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

ΣΠΑΤΑ, ΑΡΤΕΜΙΣ - Οι δεσμεύσεις του Δημάρχου Δημήτρη Μάρκου

ΣΠΑΤΑ, ΑΡΤΕΜΙΣ - Οι δεσμέυσεις του Δημάρχου Δημήτρη Μάρκου
Στην ομιλία του στην τελετή ορκωμοσίας που έγινε στις 31.08.2014 ο Δήμαρχος Δημήτρης Μάρκου διατύπωσε, με σταθερό τρόπο, κάποιες πολύ σημαντικές δεσμεύσεις που αν τις
πραγματοποιήσει θα είναι πραγματικά αποτελεσματικές και θα τον βοηθήσουν στην υλοποίηση του προεκλογικού του προγράμματος. 
Τις τονίσαμε για να τις προσέξετε και να τις θυμάστε. Με την πάροδο του χρόνου θα μπορέσουμε να δούμε αν θα τα καταφέρει.
Σεβασμιότατε, κ.κ. Υπουργοί, Βουλευτές, Περιφερειάρχη, Αντιπεριφερειάρχη, Δήμαρχοι και πρώην δήμαρχοι
Αγαπητοί καλεσμένοι, φίλες και φίλοι, συμπολίτισσες και συμπολίτες

Οφείλω να σας ευχαριστήσω γιατί μας τιμάτε με την παρουσίας σας στην ορκωμοσία του νέου Δημοτικού συμβουλίου Σπάτων Αρτέμιδος.

Με αφορμή τη σημερινή τελετή θα ήθελα να σας εκφράσω εν συντομία ορισμένες μου σκέψεις.

Μία από τις βασικές μας αξίες είναι η ενότητα. Κανείς δεν περισσεύει. Έτσι ξεκινήσαμε, έτσι θα συνεχίζουμε, έτσι θα φτάσουμε μέχρι το τέλος αυτής της πενταετίας. Καλό θα είναι κάποιοι να καταλάβουν ότι όση λάσπη κι αν έριξαν και εξακολουθούν να ρίχνουν δεν μας αγγίζει, ενώ κάποιοι άλλοι θα πρέπει να καταλάβουν ότι οι τακτικές τους είναι αναχρονιστικές και αποτελούν παρελθόν, γι αυτό είναι οριστικά στο περιθώριο. Οι 55 εξαίρετοι Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι που ορκίζονται σήμερα, είναι η δική σας επιλογή. Είναι εδώ για να δουλέψουμε όλοι μαζί συλλογικά και δεν έχουν καμία ανάγκη από μη εκλεγμένους μέντορες και προστάτες.

Η εντολή σας εκφράστηκε με ηχηρό τρόπο.
Το 61% είναι μια πολύ ισχυρή εντολή, είναι μια πολύ βαριά και μεγάλη ευθύνη για μένα και τους συνεργάτες μου.
Έχουμε πλήρη συναίσθηση της ευθύνης αυτής και είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε σε βαθιές τομές και μεγάλες αλλαγές.

Με ένα σύγχρονο και ευέλικτο οργανόγραμμα και ανάθεση αρμοδιοτήτων
με πρόγραμμα και χρονοδιάγραμμα.
Ξεχάστε ό,τι αφορά το παρωχημένο μοντέλο διοίκησης των προηγούμενων χρόνων.

Προτεραιότητά μας είναι η τήρηση των προεκλογικών μας δεσμεύσεων για την υλοποίηση του προγράμματός μας.

Η δέσμευση για εκχώρηση αρμοδιοτήτων στα τοπικά συμβούλια ισχύει και θα τηρηθεί στο ακέραιο. Τα τοπικά συμβούλια θα έχουν τον πρώτο λόγο στη διαχείριση των τοπικών υποθέσεων, θα δίνουν λύσεις στα αυτονόητα και καθημερινά, θα έχουν τη δυνατότητα να εκτελούν έργα... θα προσφέρουν ουσιαστικό έργο!

Αλλαγή θα υπάρξει όμως και στη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου. Στόχοι μας είναι οι καλύτερες υπηρεσίες προς τον πολίτη και η λειτουργία τους με συνέπεια και όρους δημόσιου συμφέροντος και κοινής ωφέλειας.

Συμπολίτισσες και συμπολίτες,
Στην πενταετία των αλλαγών κυρίαρχο ρόλο θα διαδραματίσετε εσείς.Οι ενεργοί πολίτες, οι εθελοντές με τη συνδρομή τους, οι νέοι του δήμου μας.

Πιστεύω σε εσάς και θα σας στηρίξω, όχι μόνο δίνοντας βήμα να εκφραστείτε αλλά και με τη συμμετοχή σας σε διάφορους τομείς όπως ο πολιτισμός, ο αθλητισμός, ο τουρισμός.

Η επιτροπή Διαβούλευσης θα στελεχωθεί από εκπροσώπους φορέων και πολιτών και θα λειτουργήσει ουσιαστικά.

Σας θέλουμε συμμάχους και συναγωνιστές σε αυτή την προσπάθεια και όχι μόνο συνομιλητές.

Φίλες και φίλοι,
Είναι η ώρα της σκληρής δουλειάς
Είναι η ώρα να υλοποιήσουμε τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις.
Κριτήριά μας θα είναι ο ορθολογισμός, η ισορροπία, η νομιμότητα , η πλήρης διαφάνεια, ο σεβασμός απέναντι στον τόπο και στους πολίτες.

Είναι βαρύ το φορτίο των ευθυνών που οφείλουμε να σηκώσουμε στους ώμους μας, τόσο εγώ ως Δήμαρχος όσο και το σύνολο της νέας δημοτικής αρχής που σήμερα ορκίστηκε.

Εμείς οι ίδιοι με τη συμπεριφορά και τη δράση μας πρέπει να δώσουμε ένα νέο υπόδειγμα διοίκησης.

Το μέλλον του τόπου είναι υπόθεση όλων μας.

Εύχομαι στους δημοτικούς συμβούλους να είναι σιδεροκέφαλοι και σε σας και τις οικογένειές σας υγεία και να έχουμε μαζί μια δημιουργική πορεία.

Σας θέλω όλους κοντά μου και σας ευχαριστώ από καρδιάς!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου