Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Παραδοσιακό παξιμάδι με κρέμα ελιάς και κάπαρης

Με τυρί φέτα με ελαιόλαδο και ρίγανη


Υλικά για 4 άτομα:

- 4 κρίθινα παξιμάδια Σχοινούσας

- 500 γρ φέτα, τριμμένη

- 150 γρ κάπαρη Σχοινούσας

- 300 γρ μαύρες ελιές, σε φέτες

- 150 γρ ντοματάκια Σαντορίνης

- 50 γρ φρέσκια ρίγανη Σχοινούσας

- 50 γρ θρούμπι Σχοινούσας

- 130 ml ελαιόλαδο











Τρόπος παρασκευής:



1. Θρυμματίστε τα παξιμάδια και ραντίστε τα με λίγο νερό, ώστε να μαλακώσουν.




2. Βάλτε στο μπλέντερ τις ελιές, 30 ml από το ελαιόλαδο και χτυπήστε ώστε να γίνουν κρέμα.




3. Σε ένα μπολ ανακατεύετε την κάπαρη, 30 ml από το ελαιόλαδο και τη φρέσκια ρίγανη.




4. Σε ένα άλλο μπολ βάλτε την τριμμένη φέτα, 60 ml από το ελαιόλαδο και ανακατέψτε ώστε να ενωθούν. Πλάστε το μείγμα σε μικρά μπαλάκια.




5. Για να στήσετε το πιάτο, βάλτε στο κέντρο ένα στρογγυλό τσέρκι 10 εκατοστών. Προσθέστε μία στρώση από τα παξιμάδια, μία στρώση από το μείγμα ελιάς και από πάνω μία στρώση από το μείγμα με την κάπαρη. Τοποθετείστε από πάνω τα μπαλάκια της φέτας, προσθέστε 1-2 ντοματίνια, ρίγανη, περιχύστε με ελαιόλαδο και σερβίρετε.





 
Chef ΔΗΜΗΤΡΗΣ  ΚΑΡΑΜΠΙΝΗΣ Μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου