Πρόκειται ένα από τα πιο νόστιμα φαγητά της κατηγορίας του και γιαυτό το λόγο σας προτείνουμε να το δοκιμάσετε...
Τώρα να αρχίσω να λέω για το πόσο τραγανές και ζουμερές έγιναν οι γαρίδες και πόσο ωραία ταίριαξε με τη πανσέτα μας η σάλτσα, είναι περιττό και βασανιστικό...!Άντε λοιπόν να πάω απευθείας στην εκτέλεση.
Η συνταγή θέλει ελαφρά ψητές ντομάτες που να έχουν φύγει τα πολλά υγρά τους και ο πιο εύκολος τρόπος είναι στο τηγάνι.
Κάνουμε τα τσιγαρίσματα και τα σοταρίσματα πρώτα και μετά μένει μόνο να δέσουν τα υλικά μεταξύ τους.
Αυτό γίνετε με παχιά κρέμα γάλακτος για να ολοκληρώσουμε τη σάλτσα, να ενώσουμε τις γεύσεις και να ετοιμάσουμε ένα γεύμα που λίγοι θα πουν όχι.
Ζυμαρικά και σάλτσα γαρίδας σε ένα μπολ μαζί με τη φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα να είναι η τελευταία πινελιά στο πιάτο μας...
pasta με γαρίδες, πανσέτα, μανιτάρια και κρέμα ντομάτας
για 4 άτομα
για 4 άτομα
Υλικά:
1 πακέτο ζυμαρικά
½ κιλό γαρίδες Νο 3
¾ του φλιτζανιού πανσέτα σε κομμάτια
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές βούτυρο
340 γρ μανιτάρια portobello σε φέτες ή άλλο μανιτάρι επιλογής μας
4 σκελίδες σκόρδου τριμμένες
¼ κουταλάκι του γλυκού κόκκους από κόκκινο πιπέρι, σπασμένους
1 κιλό ντομάτες μικρές κομμένες στη μέση
¼ του φλιτζανιού λευκό κρασί
½ φλιτζάνι του τσαγιού κρέμα γάλακτος
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ φλιτζάνι του τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση:
Βράζουμε τα ζυμαρικά.
Σε ένα τηγάνι ή στον φούρνο ψήνουμε σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά τις ντομάτες για να φύγουν τα υγρά τους.
Σε ένα τηγάνι ή στον φούρνο ψήνουμε σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά τις ντομάτες για να φύγουν τα υγρά τους.
Σε ένα μικρό τηγάνι τσιγαρίζουμε τη πανσέτα και φυλάμε το λίπος του.
Σοτάρουμε τις γαρίδες για 2 λεπτά με μια κουταλιά λάδι ή βούτυρο ή στο λίπος του μπέικον. Τις αφήνουμε στο πλάι.
Σε ένα μεγάλο σκεύος σε μέτρια προς δυνατή φωτιά σοτάρουμε τα μανιτάρια ως να φύγουν τα υγρά και να πάρουν χρώμα.
Προσθέτουμε το σκόρδο, το κόκκινο πιπέρι και ανακατεύουμε.
Μετά σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε την ντομάτα, το κρασί και τα αφήνουμε να βράσουν για 2-3 λεπτά.
Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και ρίχνουμε τα κομμάτια της πανσέτας και τις γαρίδες.
Τέλος τη κρέμα γάλακτος , το αλάτι , ανακατεύουμε και αφήνουμε ένα λεπτό ακόμα πάνω στη φωτιά πριν το αφήσουμε στο πλάι.
Σοτάρουμε τις γαρίδες για 2 λεπτά με μια κουταλιά λάδι ή βούτυρο ή στο λίπος του μπέικον. Τις αφήνουμε στο πλάι.
Σε ένα μεγάλο σκεύος σε μέτρια προς δυνατή φωτιά σοτάρουμε τα μανιτάρια ως να φύγουν τα υγρά και να πάρουν χρώμα.
Προσθέτουμε το σκόρδο, το κόκκινο πιπέρι και ανακατεύουμε.
Μετά σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε την ντομάτα, το κρασί και τα αφήνουμε να βράσουν για 2-3 λεπτά.
Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και ρίχνουμε τα κομμάτια της πανσέτας και τις γαρίδες.
Τέλος τη κρέμα γάλακτος , το αλάτι , ανακατεύουμε και αφήνουμε ένα λεπτό ακόμα πάνω στη φωτιά πριν το αφήσουμε στο πλάι.
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά , τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και ρίχνουμε μέσα τη σάλτσα με τις γαρίδες και τη πανσέτα.
Ανακατεύουμε, ρίχνουμε τριμμένη παρμεζάνα και σερβίρουμε αμέσως.
Απολαμβάνουμε!!
Ανακατεύουμε, ρίχνουμε τριμμένη παρμεζάνα και σερβίρουμε αμέσως.
Απολαμβάνουμε!!
recipe via
Πηγή: www.spoon-stories.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου