Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Συνάντηση με τη νέα Διοίκηση του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος 2011

Σχόλιο αναγνώστη μας στο άρθρο "ΣΠΑΤΑ, ΑΡΤΕΜΙΣ - Πρόσκληση προς τον Δήμαρχο Δ.Μάρκου"
Συνάντηση με τη νέα Διοίκηση του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος 2011
Προς : Μέλη Σωματείου Δημοτικών
              Υπαλλήλων Αρτέμιδος
Συνάδελφοι,
       Μετά από αίτημα του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου μας, πραγματοποιήθηκε
συνάντηση με τη νέα Διοίκηση του.
Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος στα πλαίσια μιας πρώτης γνωριμίας αλλά και συζήτησης των προβλημάτων που υπάρχουν και πιθανών δημιουργηθούν με τη συνένωση των δύο Δήμων.
       Στη συνάντηση, από πλευράς Διοίκησης, παρευρέθηκαν, ο νέος Δήμαρχος κος Χρήστος Μάρκου και οι Σύμβουλοι, κος Χρήστος Σερέτης, κος Πέτρος Πουλάκης και κος Θανάσης Μαργέτης.
       Ξεκινώντας τη συζήτηση, η νέα Διοίκηση ζήτησε συνεχή και στενή συνεργασία με όλους τους εργαζόμενους και συλλογική προσπάθεια, για να καταφέρουμε να λύσουμε τα προβλήματα που ήδη υπάρχουν και να αντιμετωπίσουμε τα πολλά προβλήματα που θα φέρει η συνένωση των δύο Δήμων, σύμφωνα με το πρόγραμμα «Καλλικράτης». Κοινή θέση εξέφρασαν και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου μας, τονίζοντας παράλληλα την αναγκαιότητα τα λόγια να γίνουν πράξεις και να μη μείνουν λόγια. Επίσης τονίστηκε ότι, η προσπάθεια από την πλευρά των εργαζομένων είναι δεδομένη, όπως άλλωστε έχουν αποδείξει αρκετές φορές στο παρελθόν. Σκοπός μας ήταν, είναι και θα είναι, η καλύτερη εξυπηρέτηση του Πολίτη και η διατήρηση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των Υπηρεσιών μας.
      Ένα από τα κυριότερα θέματα που απασχολεί τους εργαζόμενους είναι το τεράστιο οικονομικό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, ιδιαίτερα στο Δήμο Αρτέμιδος λόγω του χρέους στην Ε.Υ.Δ.Α.Π., την επιτακτική ανάγκη είσπραξης των οφειλών παρελθόντων ετών αλλά και την οργάνωση του τμήματος Εσόδων της Οικονομικής Υπηρεσίας.

      Η νέα Διοίκηση, δια στόματος του Δημάρχου κου Χρήστου Μάρκου, τόνισε ότι όντως υπάρχει μεγάλο οικονομικό πρόβλημα και στους δύο Δήμους. 
Για το θέμα της Ε.Υ.Δ.Α.Π. ανέφερε ότι γίνονται προσπάθειες οι οποίες θα ενταθούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα για επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας της προηγούμενης Διοίκησης, η οποία αποδείχτηκε ασύμφορη και δυσβάσταχτη για το Δήμο, ενώ πρόσθεσε ότι κατόπιν κάποιας ουσιαστικής οικονομοτεχνικής μελέτης θα ερευνήσουν αν το δίκτυο συμφέρει να παραδοθεί στην Ε.Υ.Δ.Α.Π. ή όχι. 
Στο θέμα των εσόδων δήλωσε ότι, απαιτείται καλύτερη οργάνωση και συνεργασία μεταξύ Υπηρεσιακών παραγόντων και Διοίκησης, για την άμεση είσπραξη τόσο των παλαιών οφειλών όσο και των νέων που θα προκύψουν. Δήλωσε επίσης ότι δεν πρόκειται να υπάρξει «παράβλεψη» χρεών προς το Δήμο, από όπου κι αν προέρχονται, για «πολιτικούς», «πελατειακούς» ή «ρουσφετολογικούς» λόγους ενώ το ίδιο καθεστώς θα εφαρμόσουν και στους εργαζόμενους τηρώντας μια αξιοκρατική στάση και αξιολογώντας τον καθένα ξεχωριστά, χωρίς να καταστρατηγείται η ιεραρχία και η δομή των Υπηρεσιών.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου