Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

24χρονος κατάφερε να εξαπατήσει την Apple, κάνοντας αγορές 300.000 δολ. χωρίς να πληρώσει μια...

Όχι μια , αλλά... σαρανταδύο φορές εξαπάτησε την Apple ο 24χρονος Sharron Laverne Parrish
Jr., ο οποίος σύμφωνα με την καταγγελία που υποβλήθηκε τόσο από την εξαπατηθείσα Apple όσο και από μια τράπεζα κατάφερε να κάνει αγορές ύψους 309.768 δολαρίων με προιόντα της Apple από, τον Δεκέμβρη του 2012 έως σήμερα. Η δράση του μάλιστα εκτείνεται σε 16 πολιτείες ώστε να μην τον αναγνωρίζουν οι υπάλληλοι των καταστημάτων.

Η απάτη έγινε μεγαλοφυώς και πολύ απλά, μέσω ενός κωδικού εξουσιοδότησης που έχουν οι χρεωστικές κάρτες. Ο Parrish έμπαινε στα καταστήματα της Apple και όταν έφτανε στο ταμείο προσπαθούσε να “πληρώσει” με τέσσερις διαφορετικές χρεωστικές κάρτες που στην πραγματικότητα ήταν μπλοκαρισμένες από τις αντίστοιχες τράπεζες. Όταν η κάρτα δεν γινόταν – όπως είναι φυσικό – δεκτή από το κατάστημα, εκείνος διαμαρτυρόταν και προσφερόταν να καλέσει την τράπεζά του για να δει τι συμβαίνει. Φυσικά ποτέ δεν κάλεσε καμία τράπεζα.
Σύμφωνα με την καταγγελία, στη συνέχεια έδινε στους υπαλλήλους έναν ψεύτικο κωδικό εξουσιοδότησης με συγκεκριμένο αριθμό ψηφίων που δίνεται κανονικά από τις εκδότριες τράπεζες, με στόχο να δημιουργηθεί ένα αρχείο που θα παρακάμπτει την όποια χρέωση ή πίστωση (ανάλογα με το είδος της κάρτας).

Το πρόβλημα με το σύστημα έρχεται ακριβώς εδώ: δεν μπορεί να ανιχνεύσει την ορθότητα των ψηφίων και τους θεωρεί σωστούς, αρκεί ο συνολικό; αριθμός των ψηφίων να είναι σωστός! Στην ουσία δηλαδή ο ίδιος ο κωδικός δεν έχει σημασία...”Οποιοσδήποτε συνδυασμός ψηφίων μπορούσε να παρακάμψει την απόρριψη της κάρτας”.

Σε αντίστοιχη περίπτωση, στο Νιου Τζέρσι ατή τη φορά,η 29χρονη Temeshia McDonald καταδικάστηκε σε τριετή φυλάκιση γιατί εξαπάτησε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο τη Victoria Secret, και άλλες φίρμες με “αγορές” ύψους άνω του μισού εκατομμυρίου δολαρίων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου