Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Παρατείνεται για έξι μήνες η προφυλάκιση Μπούκουρα Όχι μόνο δεν αποφυλακίζεται, αλλά...

Το Συμβούλιο Εφετών απέρριψε την αίτηση του βουλευτή για αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με περιοριστικούς όρουςΌχι μόνο δεν αποφυλακίζεται ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής, Στάθης Μπούκουρας, αλλά παρατείνεται η κράτησή του για έξι μήνες.

Και αυτό γιατί, με βούλευμά του, το Συμβούλιο Εφετών απορρίφθηκε η αίτηση του βουλευτή για αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με περιοριστικούς όρους, ενώ με άλλο, δεύτερο βούλευμα, παρατείνεται για άλλο ένα εξάμηνο η προσωπική του κράτηση.

Να σημειωθεί ότι δύο εισαγγελικές προτάσεις είχαν ταχθεί υπέρ της αντικατάστασης της προφυλάκισης του βουλευτή για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής με περιοριστικούς όρους και υπέρ της μη παράτασης της προφυλάκισής του, αλλά το δικαστικό συμβούλιο, που έχει και τον τελευταίο λόγο, είχε αντίθετη άποψη.

Οι προτάσεις αποφυλάκισης από νομικούς κύκλους είχαν συνδεθεί με τη διαφοροποίηση του Στάθη Μπούκουρα, μετά την προφυλάκισή του, σε σχέση με τις πράξεις της Χρυσής Αυγής.

Συγκεκριμένα, η εισαγγελέας Αικατερίνη Ψύρη είχε προτείνει να γίνει τυπικά και ουσιαστικά δεκτή η αίτηση του βουλευτή για αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης με την καταβολή χρηματικής εγγύησης 20.000 ευρώ και τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Από την άλλη πλευρά, η εισαγγελέας Κυριακή Στεφανάτου με αφορμή τη συμπλήρωση έξι μηνών κράτησης του Στάθη Μπούκουρα στις φυλακές Ναυπλίου, είχε προτείνει την αποφυλάκισή του με χρηματική εγγύηση 10.000 ευρώ και τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Παρ' όλα αυτά, κρίθηκε τελικά ότι ο Στάθης Μπούκουρας πρέπει να παραμείνει στις φυλακές για ακόμη έξι μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου