Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Σαρώνει η εφαρμογή του smartphone που εντοπίζει τα παιδιά χωρίς αυτά να μας καλούν!!

Ποια μητέρα δεν περιμένει “πάνω από το τηλέφωνο” να την καλέσει ο γιος της που, τώρα το
καλοκαίρι ξημεροβραδιάζεται, κάνοντας βόλτες ή ποδήλατο στη γειτονιά; Οι στιγμές αγωνίας που “η κλήση μας προωθείται” μάλλον ανήκουν στο παρελθόν αφού μπορούμε να κατεβάσουμε την εφαρμογή με την ονομασία Life360. Η εν λόγω εφαρμογή των smartphones χρησιμοποιεί δορυφορικά σήματα και “ακολουθεί” έτσι τις διαδρομές που κάνει το παιδί ή ο έφηβος.



“Αν αργήσει για το βραδινό φαγητό, μπορώ να τσεκάρω πού βρίσκεται”, λέει μια 36χρονη μητέρα από το Τούσον της Αριζόνα Arizona. “Ο γιος μου δεν με παίρνει τηλέφωνο συνέχεια, όταν πάει κάπου – τον εκνευρίζει να με καλεί συνέχεια”.

Σημειώνεται ότι το ποσοστό των εφήβων μεταξύ 13 και 17 ετών που χρησιμοποιούν κινητά αυξήθηκε στο 70% πέρυσι από 58% το 2012, σύμφωνα με την εταιρεία μετρήσεων Nielsen. Ως εκ τούτου έχουν ανέβει κατά 50% φέτος και τα ποσοστά των χρηστών που χρησιμοποιούν ανάλογες εφαρμογές εντοπισμού όπως η Life360 Inc., η Glympse Inc., η ZoeMob. Δυναμική είσοδο στο συγκεκριμένο application κάνει και το iPhone της Apple με την εφαρμογή Find My Friends.

Η εφαρμογή Life360 πρωτοεμφανίστηκε τέσσερα χρόνια πριν και κάθε μήνα προστίθενται 2 εκατομμύρια νέοι χρήστες.

Τώρα ακόμη και τα μικρά παιδιά παίρνουν smartphones, γεγονός που επεκτείνει πολύ το target group της συγκεκριμένης αγοράς.

Μόνο στις ΗΠΑ περίπου 25 εκατ. άνθρωποι χρησιμοποιούν τέτοιες υπηρεσίες καθημερινά. Ο αριθμός αυτός ενδέχεται να διπλασιαστεί μέχρι το 2018

Η μέση τιμή των smartphones αναμένεται να μειωθεί στα 190-195 ευρώ από 230 ευρώ (κατά μ.ο.) φέτος , ενώ διατίθενται πλέον κι άλλες συσκευές, όπως τα έξυπνα ρολόγια (Smartwatches) που μπορούν να χρησιμοποιούν υπηρεσίες εντοπισμού, εταιρειών, όπως η LG Electronics που λανσάρει προϊόντα σχεδιασμένα ειδικά για παιδιά, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι η Apple ετοιμάζει το δικό της smartwatch.

“Στόχος μας είναι όχι μόνο να μπορείτε να εντοπίσετε το παιδί σας, αλλά το κατοικίδιό σας, τους ηλικιωμένους γονείς σας, το αυτοκίνητό σας”, αναφέρει ο Michal Stencl, CEO της εταιρείας Sygic, που κατασκευάζει διάφορες εφαρμογές εντοπισμού, μετρήσεων ταχύτητας ή παρακολούθησης της κίνησης.

Όπως επίσης αναφέρουν οι δημιουργοί της εφαρμογής Life360 “αν ολόκληρη η οικογένεια λέιπει από το σπίτι, μπορούμε αυτόματα να ενεργοποιήσουμε το σύστημα συναγερμού, να σβήσουμε τα ξεχασμένα φώτα και να κλειδώσουμε την πόρτα του γκαράζ”.

Τρομακτικό ή μη λοιπόν, τα πάντα αναλαμβάνει πλέον η τεχνολογία...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου