Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

ΣΠΑΤΑ, ΑΡΤΕΜΙΣ - Πρόσκληση προς τον Δήμαρχο Δ.Μάρκου

      ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ
     ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ
   ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ
& ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΗΜΟΥ ΣΠΑΤΩΝ                                                                                                                           
Θέμα : «Κλήση σε συνάντηση – σύσκεψη με τους εκπροσώπους των εργαζομένων»

Κύριε Μάρκου Δ.,
            Κατά την πρόσφατη προεκλογική περίοδο των Δημοτικών Εκλογών του μηνός
Μαΐου 2014, τα Διοικητικά Συμβούλια του Σωματείου Δημοτικών Υπαλλήλων Αρτέμιδος και του Συλλόγου Εργατοτεχνιτών & Υπαλλήλων Δήμου Σπάτων, είχαν αποφασίσει να μη προχωρήσουν σε συναντήσεις με κανένα από τους τοπικούς υποψήφιους Δημάρχους και Δημοτικές παρατάξεις.
Σκοπός αυτής της απόφασης, ήταν η αποφυγή προεκλογικών υποσχέσεων ή δεσμεύσεων που πολύ πιθανό να έμεναν απλά στα λόγια. Προτιμήθηκε να πραγματοποιηθούν συναντήσεις ουσίας αμέσως μετά τις εκλογές, τόσο με τη νέα Δημοτική Αρχή και τον νεοεκλεγμένο Δήμαρχο, όσο και με τις υπόλοιπες Δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης, αν φυσικά το επιθυμούν.
Μετά λοιπόν τα αποτελέσματα των Δημοτικών εκλογών, την εκλογή σας ως Δήμαρχος Σπάτων-Αρτέμιδος και την επικείμενη ανάληψη των νέων καθηκόντων σας την 1η Σεπτεμβρίου 2014, σας καλούμε σε συνάντηση – σύσκεψη με τους εκπροσώπους των εργαζομένων, δηλαδή τα μέλη των δύο Διοικητικών Συμβουλίων που δραστηριοποιούνται στο Δήμο μας, σε χρόνο και τόπο της δική σας επιλογής, για να σας καταθέσουμε τους προβληματισμούς, τις αγωνίες που έχουμε ως εργαζόμενοι τόσο σε τοπικό όσο και σε κεντρικό επίπεδο αλλά και τις προτάσεις, θέσεις και λύσεις που προτείνουμε ως συνδικαλιστικό κίνημα.
Κρίνουμε την συγκεκριμένη συνάντηση αναγκαία και απαραίτητη καθώς οι επιθέσεις που δέχονται οι εργαζόμενοι και οι υπηρεσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και φυσικά του Δήμου μας, είναι καθημερινές, μεγάλες και σκληρές, καθώς η εφαρμοζόμενη μνημονιακή πολιτική έχει σκοπό την ισοπέδωση των εργασιακών σχέσεων, τις απολύσεις εργαζομένων και το ξεπούλημα των υπηρεσιών των Δήμων «έναντι πινακίου φακής».
Για το λόγο αυτό, τα Διοικητικά Συμβούλια των δύο πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργάνων, κατάρτισαν πίνακα με τα θέματα που θα τεθούν στην επικείμενη συνάντησή μας, χωρίζοντας τα σε δύο μέρη, σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο.

Τοπικά θέματα:
  • Σοβαρή έλλειψη προσωπικού – συνεχιζόμενη αποδυνάμωση των υπηρεσιών – σοβαρή έλλειψη υλικοτεχνικής υποδομής – έλλειψη ενημέρωσης των Δημοτών
  • Τοποθέτηση και ορθή κατανομή του υπάρχοντος προσωπικού – οργάνωση των υπηρεσιών του Δήμου – αρμοδιότητες προσωπικού – έκδοση κανονισμών λειτουργίας
  • Πρόσληψη μόνιμου Νομικού Συμβούλου – Νομική κάλυψη των υπηρεσιών
  • Βελτίωση των συνθηκών εργασίας – άσχημες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας – πρόσληψη Γιατρού Εργασίας και Τεχνικού Ασφαλείας – κεραία κινητής τηλεφωνίας
  • Αυθαίρετες παρεμβάσεις συμβούλων – αντιδημάρχων στη λειτουργία των υπηρεσιών
  • Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας και πιθανή τροποποίησή του
  • Κοινωνική Πολιτική
  • Κατάργηση και συγχώνευση των δύο Ν.Π.Δ.Δ. στις υπηρεσίες του Δήμου με παράλληλη μεταφορά αρμοδιοτήτων και προσωπικού που υπηρετεί σε αυτά
  • Οικονομική κατάσταση – έσοδα, έξοδα – οφειλές προς τρίτους
  • Πιθανή διαδημοτική συνεργασία (π.χ. καθαριότητα, ανακύκλωση, ύδρευση, κοινωνική πολιτική)
Κεντρικά θέματα:
  • Συγκριτική αξιολόγηση
  • Ιδιωτικοποίηση των Δημοτικών Υπηρεσιών – Σ.Δ.Ι.Τ. – Κοιν.σ.επ.
  • Διαθεσιμότητες – απολύσεις – κατάργηση υπηρεσιών
  • Στήριξη στις επερχόμενες κινητοποιήσεις των εργαζομένων
Είμαστε στη διάθεσή σας για περισσότερες πληροφορίες ή τυχόν απορίες. Αναμένουμε την απάντησή σας.
        
Για τα Διοικητικά Συμβούλια

                      Ο Πρόεδρος                                               
του Σωματείου Δημοτικών Αρτέμιδος                         

                  Νίκος Κρέτσης    
                                      
                         Ο Πρόεδρος
του Συλλόγου Εργατοτεχνιτών & Υπαλλήλων
              Υπαλλήλων Δήμου Σπάτων      
                    Βασίλης Ζηλεμένος                                        
www.eastrunner.gr

13 σχόλια:

  1. ΚΑΛΑ, ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΟ . ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΟΥΝ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥΣ ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΝ ΤΑ ΜΑΝΙΚΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΟΛΟΙ, ( ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ), ΚΑΛΟΥΝ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΑ ΤΟΥ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥΣ. ΠΟΛΥ ΘΡΑΣΟΣ ΚΑΙ ΘΑΡΡΟΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ. ΔΗΜΑΡΧΕ, ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΩΣΤΟΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΔΕΧΕΣΑΙ ΑΠΕΙΛΕΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συνάντηση με τη νέα Διοίκηση του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος 2011
      Προς : Μέλη Σωματείου Δημοτικών
                        Υπαλλήλων Αρτέμιδος
      Συνάδελφοι,
             Μετά από αίτημα του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου μας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τη νέα Διοίκηση του.
      Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος στα πλαίσια μιας πρώτης γνωριμίας αλλά και συζήτησης των προβλημάτων που υπάρχουν και πιθανών δημιουργηθούν με τη συνένωση των δύο Δήμων.
             Στη συνάντηση, από πλευράς Διοίκησης, παρευρέθηκαν, ο νέος Δήμαρχος κος Χρήστος Μάρκου και οι Σύμβουλοι, κος Χρήστος Σερέτης, κος Πέτρος Πουλάκης και κος Θανάσης Μαργέτης.
             Ξεκινώντας τη συζήτηση, η νέα Διοίκηση ζήτησε συνεχή και στενή συνεργασία με όλους τους εργαζόμενους και συλλογική προσπάθεια, για να καταφέρουμε να λύσουμε τα προβλήματα που ήδη υπάρχουν και να αντιμετωπίσουμε τα πολλά προβλήματα που θα φέρει η συνένωση των δύο Δήμων, σύμφωνα με το πρόγραμμα «Καλλικράτης». Κοινή θέση εξέφρασαν και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου μας, τονίζοντας παράλληλα την αναγκαιότητα τα λόγια να γίνουν πράξεις και να μη μείνουν λόγια. Επίσης τονίστηκε ότι, η προσπάθεια από την πλευρά των εργαζομένων είναι δεδομένη, όπως άλλωστε έχουν αποδείξει αρκετές φορές στο παρελθόν. Σκοπός μας ήταν, είναι και θα είναι, η καλύτερη εξυπηρέτηση του Πολίτη και η διατήρηση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των Υπηρεσιών μας.
            Ένα από τα κυριότερα θέματα που απασχολεί τους εργαζόμενους είναι το τεράστιο οικονομικό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, ιδιαίτερα στο Δήμο Αρτέμιδος λόγω του χρέους στην Ε.Υ.Δ.Α.Π., την επιτακτική ανάγκη είσπραξης των οφειλών παρελθόντων ετών αλλά και την οργάνωση του τμήματος Εσόδων της Οικονομικής Υπηρεσίας.
            Η νέα Διοίκηση, δια στόματος του Δημάρχου κου Χρήστου Μάρκου, τόνισε ότι όντως υπάρχει μεγάλο οικονομικό πρόβλημα και στους δύο Δήμους. Για το θέμα της Ε.Υ.Δ.Α.Π. ανέφερε ότι γίνονται προσπάθειες οι οποίες θα ενταθούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα για επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας της προηγούμενης Διοίκησης, η οποία αποδείχτηκε ασύμφορη και δυσβάσταχτη για το Δήμο, ενώ πρόσθεσε ότι κατόπιν κάποιας ουσιαστικής οικονομοτεχνικής μελέτης θα ερευνήσουν αν το δίκτυο συμφέρει να παραδοθεί στην Ε.Υ.Δ.Α.Π. ή όχι. Στο θέμα των εσόδων δήλωσε ότι, απαιτείται καλύτερη οργάνωση και συνεργασία μεταξύ Υπηρεσιακών παραγόντων και Διοίκησης, για την άμεση είσπραξη τόσο των παλαιών οφειλών όσο και των νέων που θα προκύψουν. Δήλωσε επίσης ότι δεν πρόκειται να υπάρξει «παράβλεψη» χρεών προς το Δήμο, από όπου κι αν προέρχονται, για «πολιτικούς», «πελατειακούς» ή «ρουσφετολογικούς» λόγους ενώ το ίδιο καθεστώς θα εφαρμόσουν και στους εργαζόμενους τηρώντας μια αξιοκρατική στάση και αξιολογώντας τον καθένα ξεχωριστά, χωρίς να καταστρατηγείται η ιεραρχία και η δομή των Υπηρεσιών.    

      Διαγραφή
    2. Και τι έγινε που συναντηθήκανε ; ΄Αντε κόψτε τα κόλπα ...

      Διαγραφή
  2. I truly love your website.. Very nice colors & theme.

    Did you develop this site yourself? Please reply back as I'm planning to create my own blog and
    want to find out where you got this from or what the theme is called.
    Many thanks!

    my web-site: taxi seguro revolucion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΣΥ ΠΑΛΙ Ο ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΟΣ ΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΓΙΑΤΙ ΘΕΜΑ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΑΣ ? ΑΝ ΠΑΛΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ. ΑΛΛΕΩΣ ΥΠΑΓΕΝ ΕΣ ΠΑΡΙΣΙΟΥΣ......!!!!!

      Διαγραφή
    2. Ανθρωπε μου,που ζεις ακομα;Πηρες ενα μηχανημα που κανει παρα πολλα,ενα απο αυτα ειναι να σου μεταφραζει περπου το κειμενο,και αυτος απαντα στην δικη του γλωσσα.Εχεις πολυ δρομο ακομα προχωρα και ρωτα να μαθεις,δεν ειναι τοσο δυσκολο οσο φανταζεσαι.Αφου εκανες το τεραστιο αλμα να μπεις και να γραψεις κιολας στο ιντερνετ θα πετυχεις και τα αλλα να γινει λιγο πιο ευκολη η προσβαση και σε εσενα.

      Διαγραφή
  3. Δούλευαν για τον νυν δήμαρχο , γι'αυτό δεν συναντήθηκαν με υποψηφίους...Η αλαζονεία δεν τους άφηνε να δουν την εξηντάρα που ερχόταν....(60%)....Δήμαρχε Δημήτρη, βάλε Γιαννάτο , να μην συναλλάσσεται.Ο μόνος που μπορεί να τους κουμαντάρει.Από αυτό το έγγραφο φαίνεται ότι θέλουν να βάλουν όρους και όρια.Μη μασάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ναι ωραια τα λετε εδω.Ο Μητσουλης ομως πρεπει επιτελους να βγει απο την κρυψωνα του,και να παει να πει στους Τεμπεληδες αυτα που θελει να πει.Δημαρχος ειναι πια,οι αλλοι του Λουδοβικου .ετσι,αλλιως,αναβολη,παραμυθι το προβλημα απολυσεις το γλυτωσαν.Τωρα ηρθε η ωρα του Μητσουλη να δειξει αναστημα Δημαρχου ή Καρπαζοεισπρακτορα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι υπάλληλοι του πιο αποτυχημένου, ανύπαρκτου,κατεστραμένου δήμου της Αττικής , τολμάνε να εκφράζουν απόψεις.! Αίσχος! Φοβούνται μη χαθεί ο έλεγχος από τους προηγούμενους .ΠΟΙΟΙ τους έβαλαν να γράψουν αυτές τις ιδέες τις μεγαλόπνοες; Η φωλιά της ΙΝΤΡΙΓΚΑΣ ! Μαρκόπαιδα, Γκικόπαιδα, Μαργετόπαιδα, Πουλόπαιδα κ.λ π.ήρθε η ώρα των δημοτών. Εχουμε καινούργιο ΔΗΜΑΡΧΟ. ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΧΑΜΕΝΑ , ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αρχίζουν οι εκβιασμοί...! Ακόμη δεν ανέλαβε, τον καλούν να του συστήσουν πως να διοικήσει. Να μην χάσουν την βολή τους. Τα συνηθισμένα επί χρόνια. Ο Δήμαρχος θα επιβάλει τον τρόπο διοίκησης. Ας τα ξεχάσουν αυτά που ξέρανε.....!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. βρε αντε να ξεβρωμισετε την Λουτσα που δεν εισθε ικανοι να φτια;ξετε ενα σωματειο και εχετε ΔΥΟ ΣΕ ΕΝΑ ΔΗΜΟ που μου θελετε και υποδειξεις..
    τα δικα σας τα φτιαξατε καλα και σας μαραναν οι αγωνες της παρτης της
    ΛΟΥΤΣΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ?
    Αντε να μου χαθειτε σφουγκοκατσαλιρεοι....αγραμματοι σαν του δημαρχου σας ασυντακτα και ανορθογραφα δελτια τυπου μας στελνετε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τι να συζητησει μαζι σας ο Δημαρχος?Υπαρχει κατι προς συζητηση?Δεν νομιζω.Θα γινει η αξιολογηση και την απολυση σας θα την εχετε κερδισει με τον ιδρωτα της τεμπελιας σας.Ο Δημαρχος εξελέγη απο εμας τους δημοτες που θελουμε υπηρεσιες,αν σας απολυσει ολους δεν θα μας ενοχλησει καθολου.Μονο το αποτελεσμα των υπηρεσιων που πρεπει να εχουμε και πληρωνουμε,μας ενδιαφερει.Ο Δημαρχος ειναι υποχρεωμενος μονο να ικανοποιηση τους δημοτες του,γιατι και αυτον τον περιμενει η αξιολογηση του.:

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ μας ειστε ΟΛΟΙ σας,απο Πρωθυπουργο,μεχρι Κλητηρας,πως και την ειδατε Αφεντικα μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου