Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Κατάργηση του αφορολόγητου προτείνει το ΔΝΤ

Picture 0 for Κατάργηση του αφορολόγητου προτείνει το ΔΝΤ
Πρόταση για την κατάργηση του αφορολόγητου ορίου και την αντικατάστασή του με έκπτωση από τον τελικό φόρο κατ’ ανώτατο όριο
2.160 ευρώ, περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, η τελευταία έκθεση του ΔΝΤ.
 
Το Ταμείο προτείνει ακόμη, ενόψει της κατάρτισης του νέου φορολογικού νομοσχεδίου από την κυβέρνηση, σειρά αλλαγών, όπως η θέσπιση τεσσάρων κλιμακίων (από 8 που είναι σήμερα), η κατάργηση όλων ανεξαιρέτως των φοροαπαλλαγών, καθώς και η απόσυρση του μέτρου συλλογής αποδείξεων.
 
Η έκθεση του ΔΝΤ έχει τεθεί υπόψιν του οικονομικού επιτελείου, το οποίο ωστόσο διαμηνύει πως είναι σχεδόν αδύνατον να καταργηθεί το αφορολόγητο, λόγω των έντονων αντιδράσεων που θα προκαλέσει κάτι τέτοιο. Το πιθανότερο, σύμφωνα με στενούς συνεργάτες του υπουργού Οικονομικών, Γ.Στουρνάρα, είναι να υιοθετηθεί ένα μοντέλο με αφορολόγητο όριο στις 8.000 ευρώ και μια φορολογική κλίμακα με 3 ή 4 κλιμάκια.
 
Εξάλλου, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο υφυπουργός Οικονομικών, Γ.Μαυραγάνης, κατά τις επαφές του με τους εκπροσώπους των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, από τον Οκτώβριο έως τον Ιανουάριο θα κατατεθούν τρία φορολογικά νομοσχέδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου