Δευτέρα 22 Απριλίου 2024

Aston Martin «ήχος και μυρωδιές»

Οι συμβατικοί κινητήρες έχουν πολλά ακόμα να δώσουν, και οι πελάτες δεν είναι έτοιμοι να απαρνηθούν την διέγερση των αισθήσεων που προκαλούν.
Η δέσμευση της Aston Martin στα αυτοκίνητα με κινητήρα εσωτερικής καύσης παραμένει σταθερή, με τον εκτελεστικό πρόεδρο Lawrence Stroll να τονίζει τη διαρκή έλξη που ασκούν στους πελάτες.Ο Stroll διαβεβαιώνει ότι θα υπάρχει πάντα ζήτηση για αυτά τα οχήματα, δεσμευόμενος να συνεχίσει να τα πουλάει για όσο καιρό το επιτρέπουν οι κανονισμοί.

Ενώ η Aston Martin έχει αναβάλει την κυκλοφορία του πρώτου ηλεκτρικού αυτοκινήτου της για το 2027, επιλέγοντας να επικεντρωθεί στην τεχνολογία plug-in υβριδικών αυτοκινήτων στο μεσοδιάστημα, ο Stroll οραματίζεται τα plug-in υβριδικά αυτοκίνητα ως μακροπρόθεσμη λύση και όχι ως απλή μεταβατική φάση.

Επικαλείται τα σχόλια των πελατών, που δείχνουν μια προτίμηση για τους παραδοσιακούς “ήχους και τις μυρωδιές” που συνδέονται με τους κινητήρες εσωτερικής καύσης, ιδιαίτερα στην πολυτελή κατηγορία όπου δραστηριοποιείται η Aston Martin.

Αναγνωρίζοντας το εξελισσόμενο αυτοκινητικό τοπίο, η Aston Martin έχει σχεδιάσει μια ειδική αρχιτεκτονική ηλεκτρικών, με σχέδια για την παρουσίαση τεσσάρων ηλεκτρικών μοντέλων μέχρι το 2027.

Ωστόσο, ο Stroll σημειώνει ότι επί του παρόντος δεν υπάρχει ουσιαστική ζήτηση για ηλεκτρικά οχήματα στο τμήμα της αγοράς πολυτελείας της Aston Martin, γεγονός που υποδηλώνει ότι ο ρυθμός υιοθέτησης θα είναι βραδύτερος από τον αναμενόμενο.


Αντί για άμεσες προσφορές ηλεκτρικών οχημάτων, η Aston Martin επενδύει σημαντικά στην υβριδική τεχνολογία plug-in, εστιάζοντας σε κινητήρες V8 που προέρχονται από τη Mercedes-AMG και ενσωματώνοντας τελικά την υβριδική τεχνολογία στα μοντέλα V12.

Όσον αφορά τη μεσαία κατηγορία κινητήρων, το supercar Valhalla της Aston Martin παραμένει σε τροχιά για το λανσάρισμα, με το πρώτο υβριδικό μοντέλο V8 να αναμένεται να παραδοθεί μέχρι το τέλος του έτους.


Επιπλέον, η Aston Martin ετοιμάζεται για μια εκτεταμένη ανανέωση των προϊόντων της, με επικείμενο λανσάρισμα της νέας Vantage και αναβαθμίσεις των μοντέλων DBX και DBS.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου