Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Mini Aceman

Mini μπαίνει στα ηλεκτρικά crossover με ένα ολοκαίνουργιο μοντέλο που τοποθετείται κάτω από το Countryman και που θα λανσαριστεί από τα τέλη της χρονιάς. Η Mini μόλις παρουσίασε την τελευταία της προσθήκη στην γκάμα, το Aceman, ένα funky ηλεκτρικό crossover σχεδιασμένο να συνδυάζει την πρακτικότητα με την αστική ευελιξία. Τοποθετημένο πάνω από το Cooper και κάτω από το Countryman, το Aceman προσφέρει νέα επιλογή για όσους θέλουν να κινούνται με στιλ και άποψη κυρίως στις πόλεις.Με μήκος στα τέσσερα μέτρα το Aceman ξεχωρίζει από το σύγχρονο μοτίβο της μάρκας, όπως αυτό αποτυπώνεται στα πιο πρόσφατα μοντέλα της μάρκας. Από μπροστά ξεχωρίζει η γνωστή μάσκα με τους χαρακτηριστικούς προβολείς, ενώ τα περιμετρικά χαμηλά πλαστικά με τις ράγες της οροφής προσδίδουν ένα crossover στιλ.

Στο επίκεντρο της γκάμας του Aceman βρίσκονται τέσσερις ξεχωριστές εκδόσεις –Essential, Classic, Favoured και JCW– η κάθε μία από τις οποίες προσφέρει έναν μοναδικό συνδυασμό στυλ και επιδόσεων. Από το κομψό Essential έως το σπορ JCW, υπάρχει ένα μοντέλο για κάθε γούστο, με ζάντες αλουμινίου από 17 έως 19 ίντσες.

Στο εσωτερικό του, το Aceman προσφέρει μια ευρύχωρη καμπίνα με πέντε θέσεις και ένα γενναιόδωρο χώρο αποσκευών στα 300 λίτρα. Ο εσωτερικός σχεδιασμός αντικατοπτρίζει αυτόν του Cooper, διαθέτοντας μια κομψή οθόνη αφής OLED 9,44 ιντσών στην κεντρική κονσόλα.

Ο νέος έξυπνος προσωπικός βοηθός της Mini, «Spike», αναβαθμίζει την οδηγική εμπειρία, ενώ μια σειρά από Mini Experience Modes επιτρέπει στους οδηγούς να προσαρμόσουν το ταξίδι τους με ευκολία.

Το Aceman θα κυκλοφορήσει με δύο εκδόσεις ηλεκτρικού συστήματος με κίνηση μπροστά. Το βασικό E διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα που αποδίδει 184 ίππους (0-100 χλμ./ώρα: 7,9”, τελική 160 χλμ./ώρα), ενώ η έκδοση SE διαθέτει έναν ισχυρότερο κινητήρα που αποδίδει 218 ίππους (0-100 χλμ./ώρα: 7,1”, τελική 170 χλμ./ώρα).
Το πιο επιθυμητό Range Rover που κατασκευάστηκε ποτέ.Land Rover

Και τα δύο μοντέλα διατίθενται με επιλογή μπαταριών χωρητικότητας 40,7 kWh για το E και 54,2 kWh για το SE παρέχοντας μεγάλη αυτονομία για καθημερινή οδήγηση (στα 310 και 403 χλμ., αντίστοιχα).

Με τη σπορ ρύθμιση του πλαισίου και το ακριβές τιμόνι, το Aceman υπόσχεται μια δυναμική οδηγική εμπειρία που παραμένει πιστή στην κληρονομιά της Mini, όπως αναφέρει η γερμανική εταιρία. Αργότερα θα υπάρξει και ισχυρότερη έκδοση JCW που θα αποδίδει κοντά στους 300 ίππους.

Με την παραγωγή να ξεκινά στην Κίνα και αργότερα να επεκτείνεται στο εργοστάσιο της Mini στην Οξφόρδη στο Ηνωμένο Βασίλειο, το Aceman σηματοδοτεί το επόμενο κεφάλαιο στην ηλεκτρική εξέλιξη της Mini.
Το Mini Aceman πρόκειται να κυκλοφορήσει στις αγορές της Κίνας και της Ευρώπης αργότερα φέτος για να αντιμετωπίσει μοντέλα όπως το Jeep Avenger, το Fiat 600e, το Peugeot e-2008 κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου