Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2023

Μίκαελ Σουμάχερ - Δέκα χρόνια μετά το ατύχημα: Το πείραμα των γιατρών με τη «φτιαγμένη» Mercedes

 Νέες λεπτομέρειες αναφορικά με την 24ωρη φροντίδα του Μίκαελ Σουμάχερ έρχονται στο φως στη δημοσιότητα και ενώ συμπληρώνονται δέκα χρόνια από το μοιραίο ατύχημα που είχε κάνοντας σκι. Υπενθυμίζεται ότι στις 29 Δεκεμβρίου 2013 ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της F1 υπέστη σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις κάνοντας σκι στο θέρετρο Μεριμπέλ στις γαλλικές Άλπεις. Ο αδελφός του Μίκαελ Σουμάχερ, Ραλφ παραδέχθηκε ότι ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής μπορεί να μην αναρρώσει πλήρως.

Ο 54χρονος «Σούμι» μπήκε σε τεχνητό κώμα και υποβλήθηκε σε πολλές χειρουργικές επεμβάσεις. Σύμφωνα με την Daily Mail η οικογένειά του όλα αυτά τα χρόνια έχει διατηρήσει πλήρη μυστικότητα γύρω από την κατάστασή του. Παράλληλα βρίσκεται στο σπίτι του όπου δέχεται την συνεχή φροντίδα από ιατρικό προσωπικό και τη σύντροφο της ζωής του Κορίνα.



Σύμφωνα με την BILD στο πλαίσιο της φροντίδας και της αποκατάστασής του, ο Σουμάχερ βρέθηκε και πάλι σε μία Mercedes βελτιωμένο από την AMG . Σκοπός αυτής της κίνησης ήταν να τονωθεί ο εγκέφαλός του με οικείους ήχους μιας και πέρασε πάνω από δύο δεκαετίες ευρισκόμενος είτε στη θέση του οδηγού μονοθεσιών είτε σε άλλες κατηγορίες.
Ακόμη προστίθεται ότι για να του προσφέρεται η καλύτερη ιατρική φροντίδα δίπλα του βρίσκονται έως και 15 γιατροί, μασέρ και βοηθοί ενώ η σύζυγός του Κορίνα έχει θέσει αυστηρούς κανόνες όσον αφορά το ποιος επισκέπτεται τον «Σούμι». Μεταξύ αυτών των προσώπων βρίσκονται ο Ζαν Τοντ και ο Λούκα Μπαντούρ.

Σημειώνεται πως οι fan του Σουμάχερ θα έχουν τη δυνατότητα να δουν ένα νέο ντοκιμαντέρ πέντε επεισοδίων για τη ζωή του που θα ξεκινήσει να προβάλλεται σήμερα από το γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD. Το πιο πρόσφατο ντοκιμαντέρ είχε γίνει στο Netflix το 2021 όταν η Κορίνα μίλησε για την κατάσταση της υγείας του.



«Μου λείπει ο Μάικλ των παλιών ημερών. Η ζωή είναι άδικη κατά καιρούς. Ο Μάικλ ήταν πολύ τυχερός σε όλη του τη ζωή. Αλλά μετά συνέβη αυτό το τραγικό ατύχημα» δήλωσε ο Ραλφ Σουμάχερ. «Ευτυχώς η προηγμένη ιατρική επιστήμη παρέχει πολλές ευκαιρίες. Ωστόσο, τίποτα δεν είναι όπως ήταν παλιά» συμπλήρωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου