Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2023

Dodge Challenger

 Η γραμμή παραγωγής του Dodge Challenger έκλεισε οριστικά λίγο πριν τα Χριστούγεννα και η τελευταία του μονάδα ήταν η πολύ ξεχωριστή έκδοση SRT Demon 170 με το επιθετικό χρώμα Pitch Black. Σημείωση, πως από όταν λανσαρίστηκε τον Μάρτιο, η Dodge έχει κερδίσει κατά κράτος τον ανταγωνισμό στις πωλήσεις.
Η αμερικανική εταιρεία με τεράστια ιστορία στα muscle cars, αποφάσισε ακόμα και αυτήν την τελευταία, πολύ ιδιαίτερη μονάδα του Challenger να μην την κρατήσει για κάποια δική της συλλογή, αλλά να τη διαθέσει στο ευρύ κοινό. Η έκδοση SRT Demon 170 παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον περασμένο Μάρτιο και είναι ομολογουμένως ο νέος βασιλιάς των muscle cars.



Ο λόγος είναι πολύ απλός. Αποδίδει 1.025 ίππους χάρη στον υπερτροφοδοτούμενο V8 των 6,2 λίτρων, με καύσιμα E85. Το συγκεκριμένο καύσιμο που ονομάζεται επίσης υπέρ-αιθανόλη, είναι ένα μίγμα από βιοκαύσιμα, αιθανόλη και αμόλυβδη βενζίνη 95 οκτανίων.Οι πωλήσεις του Challenger κορυφώθηκαν όπως ήταν λογικό από τότε. Το δημοφιλές muscle car αναδεικνύεται το κορυφαίο της κατηγορίας καθώς τελειώνει το 2023, μετρώντας 35.350 πωλήσεις κατά τη διάρκεια του τελευταίου 4μήνου του έτους. Δεύτερο έρχεται το Ford Mustang με ελάχιστη διαφορά στις 35.315 πωλήσεις.

Φωτογραφίες της τελευταίας μονάδας που βγήκε από το εργοστάσιο του Οντάριο στον Καναδά δεν έχουν δημοσιοποιηθεί ακόμα, αλλά ευτυχώς, στα social media αναρτήθηκε η εικόνα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου