Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2023

Mazda


Βασική αναφορά της Mazda αποτελεί το γεγονός ότι το πρώτο που θα πράξει είναι να χρησιμοποιεί ως καύσιμο για την λειτουργία του εργοστάσιού της στη πόλη της Χιροσίμα την υγρή αμμωνία, εγκαταλείποντας τα ορυκτά καύσιμα.Σε δεύτερο στάδιο, ο στόχος της ιαπωνικής εταιρείας είναι να μειωθεί κατά 69% η εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα σε όλες τις εγκαταστάσεις της, όπως τις μονάδες παραγωγής και τα γραφεία, στην Ιαπωνία ως το οικονομικό έτος 2030, συγκριτικά με το αντίστοιχο του 2013.

Το τρίτο στάδιο του χρονοδιαγράμματος που εκπονήθηκε προβλέπει τον μηδενισμό του ενεργειακού αποτυπώματός της σε όλα τα εργοστάσιά της ως το 2035.

Τέλος, απώτερος στόχος είναι να συμβεί το ίδιο σε όλη τη διαδικασία παραγωγής των καινούργιων μοντέλων της, συμπεριλαμβανομένων και των τότε προμηθευτών της, ως το 2050.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Mazda, ως το τέλος του 2030 στοχεύει να χρησιμοποιεί καύσιμα που προέρχονται από ανανεώσιμες πηγές ή δεν θα εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα, σε ποσοστό 75%.

Επίσης, εντός των επόμενων ετών θα εξελίξει τους πετρελαιοκινητήρες της ώστε να χρησιμοποιούν βιοντίζελ νέας γενιάς, αντί πετρελαίου κίνησης που προέρχεται αποκλειστικά από εξόρυξη. Επίσης, η Mazda θα εφαρμόσει πρόγραμμα φροντίδας δασών αλλά και αναδάσωσης περιοχών, ως ένα επιπλέον μέτρο για τη μείωση και τελικά των μηδενισμό του ενεργειακού ίχνους της.

Ο Τακέσι Μουκάι, Διευθυντής και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, δήλωσε σχετικά: «Η Mazda, θα προχωρήσει αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες ουδέτερου ενεργειακού αποτυπώματος, σύμφωνα με τα σχέδιά μας να συμβάλλουμε στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και στην πρόληψη της υπερθέρμανσης του πλανήτη, σε όλες τις διαδικασίες μας. Σε αυτές, συμπεριλαμβάνονται η μεταφορά, η χρήση και η ανακύκλωση/απόρριψη υλικών, καθώς πιστεύουμε ότι τέτοιες προσπάθειες είναι βασική ευθύνη των αυτοκινητοβιομηχανιών».

Και συνεχίζει: «Μέσω αυτών των τριών βασικών αξόνων, στη Mazda στοχεύουμε να επιτύχουμε ουδετερότητα άνθρακα σε όλες τις εγκαταστάσεις μας παγκοσμίως έως το 2035 και να προσπαθήσουμε να επιτύχουμε το ίδιο σε ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού έως το 2050, συμβάλλοντας στη διαρκή συνύπαρξη με τον πλανήτη μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου